De werkloosheidscijfers september 2019

 

Eurostat is een directoraat-generaal van de Europese Unie, belast met het opmaken van statistieken. Op 19 september heeft Eurostat de werkloosheidscijfers bekend gemaakt over september 2019 in Nederland. De werkloosheid is gelijk gebleven op 5,5 procent. Een verbreking van de verlaging werkloosheid na enkele maanden. We krijgen een pauzemoment gegund.

 

Echter, een jaar geleden in september 2018 was de werkloosheid 5,7 procent. Het lijkt erop dat de werkloosheid zicht bevindt op het dieptepunt van de grafiek. Dat betekent dat we ons moeten voorbereiden voor een groei van de werkloosheid. De maatregelen tegen de groei van de werkloosheid zien we niet snel terug, want de groeisnelheid is vooral afhankelijk van factoren die buiten Nederland liggen. De Europese Unie krijgt steeds meer invloed en laten we niet beginnen over de langdradige Brexit.

 

Werkloosheid in België

 

De werkloosheidsontwikkeling van de beroepsbevolking van onze buurland België ziet er zo uit:

Na een scherpe knik omhoog in augustus is er nu een kleine daling. In het begin leek het een serieuze stijging, maar dat is nu op zijn minst met een maand uitgesteld. Misschien blijft de werkloosheid op dit niveau hangen, maar weest niet verrast als het stijging weer terugkomt.

 

Leeftijdsgroepen

 

Overigens is het niet zo dat de werkloosheid van verschillende leeftijdsgroepen zich op een gelijke wijze heeft ontwikkeld. Daarom is het verstandig om eens te kijken naar de onderliggende redenen van de ontwikkelingen.

 

Werkloosheid 25- tot 45-jarigen

 

Een zaagtand ontwikkeling is kenmerkend voor de 25- tot 45-jarigen. Deze maand is de werkloosheid gedaald naar 3,8 procent, waar het de verleden week de cijfers stegen. Waarschijnlijk zal het voor deze leeftijdsgroep niet meer zal dalen. Er is dus een bodem in deze groep voor de werkloosheid.

Een lage werkloosheid is prachtig. Echter, het is niet zo laag als in 2008. Toen krapte de beroepsbevolking structureel binnen een aantal beroepsgroepen. De werkloosheid kwam toen uit op 3,3 procent.

 

Zoekt u personeel? Vindazo heeft  services om personeel te vinden voor uw bedrijf.  Zie meer informatie op vindazo website!

personeelsadvertentie plaatsen, multiposter, semantische search, email marketing

 

 

https://www.dergatsjev.be/2019/09/de-werkloosheidscijfers-september-2019.html

De beste redenen voor een banenjacht

Enterinblue

De beste redenen voor een banenjacht

Soms is het vereist voor een carriere-minded individu om van baan te veranderen. Als je loopbaan zich op een dood spoor bevindt in je huidige werkkring, of omdat het nodig is om je baan te verlaten ter wille van je emotionele welzijn of veiligheid, op bepaalde momenten in iemands leven kan het nodig zijn om van baan te veranderen.

Maar, hoe weet je nu of het voor jou het moment is om een nieuwe pagina toe te voegen aan je carriere? Lees verder om te leren wat de 10 beste redenen zijn om nu van baan te veranderen. Als je een van de tien redenen onmiskenbaar vindt die hieronder worden beschreven, dan ben jij misschien wel toe aan iets nieuws in je leven.

 

Je leven is veranderd
Stel dat je getrouwd bent met iemand die werkt in een ander land , of je partner krijgt een enorm goede baan aangeboden die jou nodig heeft om te kunnen vervullen. Misschien heb je een kind gekregen. Allemaal veranderingen die bij het betreden van de baan nog niet bekend waren. Maar nu wil je meer tijd doorbrengen met je familie en je huidige baan heeft geen mogelijkheden om te kunnen verschuiven in uren. Sta niet toe dat je werk je leven beinvloedt, maar laat je leven je werk beinvloeden en ga op zoek naar een baan die past bij deze nieuwe wensen.

Je kan het niet meer vinden met je baas
Iedere medewerker heeft zo nu en dan wel eens een appeltje te schillen met zijn of haar superieur. Maar, als dit ” nu en dan ” aan het ontaarden is in ” de hele tijd “, kan dit een goede reden zijn om uit te kijken naar een nieuwe positie. Al deze situaties kunnen namelijk leiden tot bitterheid en wrok als je toegewezen taken moet gaan uitvoeren of tot teleurstelling en frustratie en dit is niet goed voor je welzijn en de zin om te werken.

Vanuit het niets, komt er ineens iets nieuws op je af of krijg je een beter aanbod
Soms komen er ineens nieuwe kansen op je pad. Een beter aanbod kan komen als een verrassing. Wees niet angstig om een sprong te maken wanneer er zo’n grote kans zich voordoet!

Het naar je werk gaan, maakt je verdrietig
Als je dagelijks moeite hebt om naar je werk te gaan omdat je werk, je baas of je collega’s je ongelukkig maken, ongeacht de reden, dan moet je echt gaan nadenken over alternatieve banen.

Je gezondheid loopt een risico
Bent je overbelast en overwerkt? Als je baan schadelijk is voor je gezondheid en negatieve gevolgen voor je leven of het leven van je familieleden heeft, dan moet je echt gaan bezinnen over een verandering van werk.

Als je het idee hebt dat jij je chronisch verveelt op je werk en geen uitdagingen meer ziet in zaken die zich aandienen, kan het tijd zijn om te zoeken naar een nieuwe baan.

Je werkkring helpt niet mee om je eigen doelen in je leven te kunnen bereiken
Afgezien van je salarisdoelen, welke andere carriere en levens doelen heb je eigenlijk? Helpt je functie mee om succes te behalen en deze eigen doelen in de toekomst te kunnen bereiken? Zo niet, ga dan echt overwegen om te verhuizen naar een nieuwe baan of te switchen naar een geheel nieuwe carriere.

Je salaris valt tegen of wordt niet meer verhoogt
Als je huidige werkplek, werkgever of loopbaan weinig winstpotentieel biedt of geen uitzicht geeft op een beter en beter salaris, dan is een verandering van baan vaak de enige manier om dit doel wel te bereiken.

Je visie op je leven is veranderd
Naarmate je langer leeft en ouder wordt, kunnen je visies op het leven ingrijpend veranderen. Zo zou je kunnen besluiten om weer een studie op te gaan pakken om een carriere na te streven in een heel ander gebied dan wat je tot nu toe hebt gedaan in het verleden Wat je redenen ook zijn, als je kijk op het leven is veranderd en je werk niet meer overeenkomt met deze visie, is het tijd om verder te gaan en op zoek te gaan naar een andere baan.

Je huidige baan biedt geen uitdaging meer
Een job met weinig of geen uitdagend werk brengt het risico met zich mee dat je gaat ontaarden in slechte werkgewoonten, zoals het spelen van online games of surfen op het internet, om de tijd te doden. Je wordt minder enthousiast en staat niet meer zo te springen als er zich nieuwe kansen voordoen omdat je geen uitdaging meer ervaart.

Heb je het idee dat je bent gestagneerd in je werk? Biedt je baan of bedrijf geen ruimte voor mobiliteit of bloei? Als je vastzit in zo’n sleur en geen kans meer hebt op het krijgen van uitdagingen, dan is een verandering van baan de passende beslissing op dit moment.

Geen Mobiliteitsmogelijkheden

 

Ben je na het lezen van deze 10 reden toe aan het veranderen van je baan? Om met succes de overgang van de ene naar de andere loopbaan te kunnen vervullen, kost dit de nodige planning en voorbereiding. Zelfs de eenvoudigste taakverandering kan een effect hebben op jouw loopbaan of op je lange termijn ontwikkelings-doelen. Met dat in gedachten is het belangrijk om te bepalen of je klaar bent voor het veranderen van een baan zodat het een intelligente beslissing wordt en je de overgang naar ander werk met succes kunt gaan maken.

Het verlaten van een baan kan een van de meest stressvolle momenten in je beroepsleven zijn. Je hebt misschien jarenlang als onderdeel van een organisatie gewerkt, of bent een integraal onderdeel van de cultuur van het kantoor geworden. Je routines, gewoontes en kleine dagelijkse rituelen – zoals wanneer en waar u koffiepauzes nemen – zal je niet mee kunnen nemen naar een nieuwe baan en het verlaten van een vertrouwde omgeving kan beangstigend zijn voor zelfs de meest doorgewinterde arbeider. Maar, de keuze om te vertrekken is sterk en zal veel nieuwe voordelen opleveren. Heel veel succes met het maken van deze beslissing!

http://www.terborgh.com/loopbaanbegeleiding