Snel een pakket verzenden

Een pakketje versturen, het is tegenwoordig heel normaal. Waar vroeger alleen nog de postorderbedrijven aan pakket versturen , heb je tegenwoordig talloze internetbedrijven die je pakketje netjes binnen 24 uur verzenden als je meteen betaalt. Een pakket verzenden is dan ook helemaal niet ingewikkeld maar er zijn wel een aantal tips die je mee kunt nemen.

Allereerst kom je natuurlijk bij de keuze van het verzendbedrijf. Er zijn veel verschillende bedrijven en deze bieden allemaal dezelfde service, maar natuurlijk wel met andere randvoorwaarden. Goedkoop is niet meteen duurkoop, maar je moet wel goed en kritisch kijken waarom een prijs op een bepaald niveau zit. Het kan alsnog een prima bezorger zijn, maar meestal bezorgen zij alleen op kantoortijden of kun je niet eens kiezen wanneer de bezorging gebeurd. Soms maakt dit niet uit en bespaar je daarmee graag wat geld, maar het kan ook lastig zijn om dan het pakketje aan te pakken. Dat is ook iets wat je dus goed moet afstemmen met diegene waar het pakketje naartoe gaat.

Verder is het ook buitengewoon belangrijk dat je je pakketje goed inpakt. Karton is hiervoor altijd een goede keuze en zorg er dan ook voor dat je een stevig karton neemt van minimaal drie lagen. Ook in je pakketje moet je verzending goed stevig zitten. Zorg er daarom voor dat je je pakketje goed aanvult met verpakkingsmaterialen zoals bubbeltjesplastic of piepschuim. Zo kan het item niet gaan ‘zwerven’ in het pakketje en heb je minder kans dat je item beschadigd raakt op de weg naar de bestemde. Bovendien heb je dan ook een sterkere positie bij de verzekering, mocht je deze moeten inschakelen als er onverhoopt toch iets fout gaat. Daar hoop je natuurlijk niet op maar als het nodig is, wil je natuurlijk wel zorgen dat je positie zo sterk mogelijk is.

http://www.cheapcargo.com/