Controlelijst voor het opzetten van een kantoor aan huis tijdens corona

Zelfs met het einde van de corona crisis eindelijk in zicht lijkt het erop dat een groot deel van de kantoorwerkers semi permanent vanuit huis zal blijven werken. Ook ondernemers die normaal gesproken naar een kantoor gingen hebben het thuis werken ervaren en zien de voordelen in. Het scheelt zo een kleine 500 euro per maand als u een kantoor inruilt voor een werkplek aan huis. In dit artikel hebben we de belangrijkste zaken bij het opzetten van een kantoor aan huis op een rij gezet, zo kan u zich concentreren op het echte werk. 

Professionele werkplekken met ergonomisch verantwoorde meubels

Ergonomie is niet meer weg te denken uit het kantoorleven. Waar het vroeger nog weggezet werd als trend en extra zijn ergonomische bureaustoelen tegenwoordig de standaard in elk zichzelf respecterend Belgisch bedrijf. 

Zoek de optimale plaats voor uw werkplek

Na het aanschaffen van de werkplek is het aanbevolen om deze op een plek neer te zetten waar een goede hoeveelheid licht is in elk seizoen. In de zomer komt er logischerwijs meer licht door de ramen dan in de winter en dat is juist het probleem. Probeer een plek te vinden waar u in de winter genoeg natuurlijk daglicht opvangt en in de zomer niet teveel zon op uw beeldscherm krijgt. 

Extra tip: Plaats uw bureau altijd haaks op de ramen, dan heeft u minder last van reflecties en schitteringen op het beeldscherm. Schitteringen lijken onschuldig maar kunnen voor vermoeidheid, oogpijn en hoofdpijn zorgen. Dat zijn nou net de dingen die u wil vermijden als u een productieve dag wil draaien. 

Kies het juiste internet abonnement voor uw werkzaamheden

Afhankelijk van het soort werkzaamheden kan snel internet een stuk extra comfort of juist noodzaak zijn. Heeft u bijvoorbeeld werk waarbij u constant veel grote bestanden moet up- en downloaden, dan draagt een snelle internetverbinding significant bij aan uw dagelijkse productiviteit. 

De beschikbaarheid van snelle internetverbindingen verschilt per gebied. Controleer daarom voordat u een abonnement afsluit altijd eerst of de benodigde snelheid bij betreffende internet provider wel beschikbaar is op uw adres. 

Inschrijvingen en post adres wijzigen naar het thuis adres

Alle zakelijke post die u normaal gesproken op kantoor zou ontvangen kan u naar een postbus laten sturen of direct naar uw woning. Het meest praktische is natuurlijk om alle post direct aan uw eigen woning te laten bezorgen maar in sommige gevallen kan het in verband met uw privacy prettiger zijn om de post bij een postbus buitenshuis te laten bezorgen. Zorg ook dat uw zakelijke inschrijvingen op het juiste adres komen te staan. 

Verf uw werkruimte in de juiste kleur

Door uw werkruimte in de juiste kleur te verven kan uw productiviteit mogelijk een flinke boost krijgen. We hebben het niet perse over uw favoriete kleur maar blauw schijnt de allerbeste kantoorkleur te zijn om een hogere productiviteit te realiseren. Naast blauw zijn ook aardse of natuurkleuren zeer geschikt voor werkomgevingen. Denk hierbij aan groen (niet te fel natuurlijk) en aardetinten. Alle kleuren die rust en kalmte uitstralen zijn geschikt voor het kantoor.

Betaalbaar vastgoed buitenland

Enterinblue

Betaalbaar vastgoed buitenland

Propenda zal voor u in op zoek gaan naar “vastgoed Bulgarije te koop”. We zoeken in betaalbare regio’s en daar beste eigendommen selecteren die te koop zijn. Niet in de dure hoofdsteden, maar ook niet alleen maar in afgelegen gemeenten. Betaalbaar vastgoed buitenland in economisch actieve regio’s is onze specialiteit.

Zorgeloos proces

Vanaf de aankoop, Propenda zorgt voor verhuur en onderhoud voor de best mogelijke ondersteuning zorgenloos. U geniet dus alleen van de voordelen en ondervindt minder de nadelen van de aankoop van een onroerend goed in Bulgarije.

Een veilige belegging

Bij Propenda koopt u altijd onroerend goed dat meestal snel wordt verhuurd. Zo bent u zeker van inkomsten vanaf dag één en hoeft u zich daarna geen zorgen te maken.

Nederlandse begeleiding en follow-up

Het kopen van onroerend goed in het buitenland is eenvoudig als u er mee vertrouwd bent en als u de taal spreekt. Propenda begeleidt u in het Nederlands, zodat u optimaal kunt genieten van de voordelen van zorgeloze buitenlandse investeringen.

Vastgoed Bulgarije te koop

Er zijn veel soorten huizen in Bulgarije. Bij Propenda vindt u alleen huizen die voldoen aan de hoogste kwaliteits- en ontwerpnormen. We kiezen de beste opties op toplocaties, om aan de hoge verwachtingen van onze klanten te voldoen. Bij Propenda houden we er rekening mee dat bij het kiezen van het ideale huis in Bulgarije, de bouwkwaliteit, de ligging, de beschikbaarheid van diensten en een prachtig uitzicht essentieel zijn. Partners van Propenda hebben jarenlange ervaring en expertise wat betreft huizenverkoop in Bulgarije en is de ideale partner om je daarbij te helpen.

 

 

 

https://investeren-vastgoed-immo-bulgarije.propenda.be/vastgoed-buitenland.html

Onduidelijkheid

Enterinblue

De ene persoon verdient meer dan de andere persoon, dit is iets wat altijd al zo geweest is. Men heeft nog weleens zijn twijfels of dit eigenlijk wel allemaal eerlijk is. Het gehele communisme is erop gebaseerd dat iedereen een gelijk salaris krijgt. Klinkt allemaal heel leuk en aardig toch blijkt dit systeem in de praktijk ook niet zo te werken. Maar of het terecht is dat een voetballer zoals Robin van Persie een bruto jaarsalaris heeft van 16,5 miljoen euro dat is weer een ander uiterste. Toch lijkt iedereen ons westerse kapitalistische systeem wel te accepteren zolang er maar duidelijkheid is. Mensen worden boos als er onduidelijkheid is over de salarisberekening. Nu zie je dat veel sectoren deze onduidelijkheid proberen te vermijden door middel van het afsluiten van een cao, zie als voorbeeld de bouw cao.

Nu kan je natuurlijk als bedrijf een derde partij inhuren die alle zaken omtrent salarissen regelt. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd en kunnen ervoor zorgen dat alle onduidelijkheid verdwijnt. Een voorbeeld van zo’n bedrijf is het bedrijf CBBS, dat gevestigd is in Rijswijk- Den Haag. Naast het feit dat dit bedrijf de gehele loonverwerking in handen neemt kan het ook adviezen aan het managementniveau geven omtrent zaken die met salarissen te maken hebben. Want hoeveel salaris is nou verstandig om aan een starter te geven? Er zijn bepaalde startsalarissen waar aan gehouden moet worden, maar per bedrijf kan dit nog wel eens verschillen en dat zorgt voor verwarring. Wat natuurlijk ook meespeelt is hoeveel werknemers het bedrijf al in dienst heeft en met welke kosten het te maken heeft. CBBS kan hierin adviseren aangezien het veel kennis omtrent dit soort zaken in huis heeft. Zowel voor de werkgever als de werknemer zijn gegevens altijd inzichtelijk. Het bedrijf doet er kortweg alles aan om onduidelijkheid te voorkomen!

http://www.cbbs.nl

Vliegenvangers HACCP

 

Vliegenvangers HACCP

Vliegenvangers die je in wilt zetten in jouw horecaonderneming, moeten altijd voldoen aan de HACCP norm. Deze norm is ontstaan om die reden dat hygiene en veiligheid altijd gewaarborgd zijn. Vaak zijn de vangers die hier aan voldoen niet elektrisch. Elektrische apparaten laten namelijk bijna altijd vliegresten achter. Dit komt door de spanningsboog. Muggenvangers die wel geschikt zijn, zijn die met kleefplaat of vliegenlampen.

 

Vliegenvangers met kleefplaat

De vangers met kleefplaat die voldoen aan de HACCP eisen, beschikken vaak ook over UV-licht om ze te lokken. De kleefplaat zorgt voor het eliminatie gedeelte. Wanneer de vliegen hier eenmaal opzitten komen zijn niet meer weg. Ook zijn deze apparaten in de meeste gevallen voorzien van een opvangbakje, zodat alles discreet verloopt.

 

HACCP Vliegenlampen

In de meeste gevallen wordt er toch gekozen voor een vliegenlamp. Deze is vaak voorzien van een strak en discreet design en dus onopvallend. Ook zijn de lampen niet zo groot, zodat ze gemakkelijk in kleine ruimten geplaatst kunnen worden. Het bereik dat een lamp heeft verschilt enorm. Hoe groter het bereik, hoe hoger de kosten vaak ook zijn. Echter zit er op de meeste lampen 2 jaar garantie en worden de lampen altijd bijgeleverd.

 

Lees hier alles over de werking van de Dazenval H-Trap

 

Trouw

Enterinblue

De loyaliteit van werkgevers naar werknemers is de laatste jaren, al dan niet onder invloed van de economische crisis, toch echt wel naar een dieptepunt gezonken. Andersom zijn werknemers eigenlijk best wel trouw naar hun werkgevers, dit blijkt uit de resultaten van een onderzoek van Great Place to Work. Hoewel de loyaliteit wel iets gedaald is geeft toch nog steeds 83 procent van de Nederlandse werknemer aan te willen blijven werken bij zijn dan wel haar huidige werkgever. De cijfers van dit onderzoek zijn over het algemeen altijd vrij accuraat aangezien aan het onderzoek ruim 29.000 mensen meedoen, verdeeld over 120 organisaties.

Loyaliteit is sowieso altijd een interessant onderwerp. Eigenaren van honden zijn vaak jaren bezig om een hond te trainen om echt loyaal te worden naar zijn baas. Met goede training lukt dit ook in bijna alle gevallen wel en ontstaat er een prachtig band tussen hond en baasje. Als ondernemer ben je natuurlijk altijd enorm benieuwd wat de winkel loyaliteit bijvoorbeeld is. Dit is tegenwoordig te meten  door middel van software die de Wi-Fi signalen van mensen registreert. Tevens kun je met behulp van deze software ook de winkelroute in kaart te krijgen.

Bij het onderzoek van Great Placet o Work werd er niet enkel naar dit onderwerp onderzoek gedaan, nee er werd naar nog veel meer interessante onderwerpen onderzoek verricht. Zo werd er bijvoorbeeld ook onderzoek gedaan naar gelijke behandeling op de werkvloer. Hieruit bleek dat ruim een derde van de werknemers vindt dat de manager bepaalde mensen voortrekt. Een ander interessant onderzoeksonderwerp was het team gevoel op de werkvloer. Dit blijkt wel goed te zitten want bijna 80 procent van de werknemers spreekt van een familie- of een teamgevoel. Maar liefst 85 procent van de Nederlandse werknemers geeft aan te rekenen op collega’s en dit is natuurlijk een waanzinnig percentage.

http://www.crumbbase.nl/

Apps voor kappers en andere bedrijven

Enterinblue

Steeds meer bedrijven moeten aan de ontwikkelingen van tegenwoordig gaan geloven, en zich aanpassen. Dit houdt onder andere in dat ze veel meer gebruik zullen moeten maken van het internet, en van de ontwikkelingen op het gebied van de mobiele telefoons. Een app laten maken is een goed voorbeeld van de ontwikkelingen op het gebied van telefoons.

Het maken van een app

Steeds meer bedrijven laten apps maken. Zo kunnen zij het contact met klanten verbeteren, de diensten verbeteren of hun klanten beter van dienst zijn. Voor iedere functie en doel is wel een geschikte app te maken. Het kan hierbij om verschillende soorten bedrijven gaan. Zelfs kappers gaan steeds meer overstappen op deze ontwikkelingen. Bijvoorbeeld door middel van een kappers app. Maar wat zou dit precies inhouden?

Apps voor kappers

Voor kappers zou het een goed plan zijn om een kappers app op te bouwen om klanten hun eigen afspraken in te laten plannen. Zo zou er door middel van een online agenda de mogelijkheid zijn voor klanten om afspraken via de app in te voeren. Zij hoeven dan niet meer telefonisch contact op te nemen, maar kunnen dit eenvoudig en snel op de mobiele telefoon doen. Dit is slechts een voorbeeld van een functie van een applicatie. Het zou natuurlijk ook mogelijk zijn om met deze app meer informatie te geven over de mogelijkheden van de desbetreffende kapper, en over hun diensten. Het is zo gek niet te bedenken of het is wel mogelijk op het gebied van de applicaties.

http://imediastars.nl/app/kapper