Enter in Blue
Image default
Zakelijk

Controlelijst voor het opzetten van een kantoor aan huis tijdens corona

Zelfs met het einde van de corona crisis eindelijk in zicht lijkt het erop dat een groot deel van de kantoorwerkers semi permanent vanuit huis zal blijven werken. Ook ondernemers die normaal gesproken naar een kantoor gingen hebben het thuis werken ervaren en zien de voordelen in. Het scheelt zo een kleine 500 euro per maand als u een kantoor inruilt voor een werkplek aan huis. In dit artikel hebben we de belangrijkste zaken bij het opzetten van een kantoor aan huis op een rij gezet, zo kan u zich concentreren op het echte werk. 

Professionele werkplekken met ergonomisch verantwoorde meubels

Ergonomie is niet meer weg te denken uit het kantoorleven. Waar het vroeger nog weggezet werd als trend en extra zijn ergonomische bureaustoelen tegenwoordig de standaard in elk zichzelf respecterend Belgisch bedrijf. 

Zoek de optimale plaats voor uw werkplek

Na het aanschaffen van de werkplek is het aanbevolen om deze op een plek neer te zetten waar een goede hoeveelheid licht is in elk seizoen. In de zomer komt er logischerwijs meer licht door de ramen dan in de winter en dat is juist het probleem. Probeer een plek te vinden waar u in de winter genoeg natuurlijk daglicht opvangt en in de zomer niet teveel zon op uw beeldscherm krijgt. 

Extra tip: Plaats uw bureau altijd haaks op de ramen, dan heeft u minder last van reflecties en schitteringen op het beeldscherm. Schitteringen lijken onschuldig maar kunnen voor vermoeidheid, oogpijn en hoofdpijn zorgen. Dat zijn nou net de dingen die u wil vermijden als u een productieve dag wil draaien. 

Kies het juiste internet abonnement voor uw werkzaamheden

Afhankelijk van het soort werkzaamheden kan snel internet een stuk extra comfort of juist noodzaak zijn. Heeft u bijvoorbeeld werk waarbij u constant veel grote bestanden moet up- en downloaden, dan draagt een snelle internetverbinding significant bij aan uw dagelijkse productiviteit. 

De beschikbaarheid van snelle internetverbindingen verschilt per gebied. Controleer daarom voordat u een abonnement afsluit altijd eerst of de benodigde snelheid bij betreffende internet provider wel beschikbaar is op uw adres. 

Inschrijvingen en post adres wijzigen naar het thuis adres

Alle zakelijke post die u normaal gesproken op kantoor zou ontvangen kan u naar een postbus laten sturen of direct naar uw woning. Het meest praktische is natuurlijk om alle post direct aan uw eigen woning te laten bezorgen maar in sommige gevallen kan het in verband met uw privacy prettiger zijn om de post bij een postbus buitenshuis te laten bezorgen. Zorg ook dat uw zakelijke inschrijvingen op het juiste adres komen te staan. 

Verf uw werkruimte in de juiste kleur

Door uw werkruimte in de juiste kleur te verven kan uw productiviteit mogelijk een flinke boost krijgen. We hebben het niet perse over uw favoriete kleur maar blauw schijnt de allerbeste kantoorkleur te zijn om een hogere productiviteit te realiseren. Naast blauw zijn ook aardse of natuurkleuren zeer geschikt voor werkomgevingen. Denk hierbij aan groen (niet te fel natuurlijk) en aardetinten. Alle kleuren die rust en kalmte uitstralen zijn geschikt voor het kantoor.