Enter in Blue
Image default
Gezondheid

Anticipatieangst, wat is het?

Heb jij last van anticipatie angst? Dan is dit artikel over anticipatieangst wel iets voor jou. In dit artikel beschrijft Nick de Waard, expert op het gebied van mentale gezondheid en paniekaanvallen, hoe het is om bang te zijn voor situaties die nog moeten komen.

Wat is anticipatieangst?

Als je bang bent voor eventuele angst in de toekomst betekent dat anticipatieangst. Deze vorm van angst bevindt zich alleen in je hoofd en is niet de waarheid. Iemand die bang is voor eventuele angst in de toekomst heeft vaak iets traumatisch meegemaakt wat zorgde voor heel veel angst. Een traumatische gebeurtenis vergeten we niet zomaar. Ons onderbewustzijn slaat alle ervaringen en neemt het allemaal mee in het leven.

Iemand die iets traumatisch heeft meegemaakt kan in de toekomst weer bang zijn voor dezelfde golf aan angst. Dit betekent anticipatieangst.

Hoe leer je omgaan met anticipatieangst?

Nick de Waard heeft een goede methode ontwikkelt waarbij je stap voor stap van je anticipatieangst af kunt geraken. Hij noemt dit: “De Gouden Driehoek Methode”. Met deze methode ga je aan de slag met 3 belangrijke pijlers: zelfrealisatie, meditatie en voeding. 

Door te praten over je angst kun je de angst wat meer relativeren. Daarom is het gesprek aangaan zo belangrijk. De angst bevindt zich namelijk alleen in je hoofd en is daarom niet de waarheid. Als je hier over praat met een expert (zoals Nick de Waard), is het gemakkelijker om van je anticipatieangst af te komen.

Als je wilt, kun je altijd contact opnemen met Nick. Je kunt altijd een gesprek aangaan en vragen wat hij voor je kan betekenen. Mij heeft hij in ieder geval goed geholpen. Ik heb gelukkig ook van mijn anticipatieangst afgekomen dankzij Nick de Waard. 

Een leven met angst hoeft dus niet voor altijd te zijn, je kunt er ook weer van afkomen.

https://nickdewaard.nl/anticipatieangst/