Enter in Blue
Image default
Auto

De voor- en nadelen van een bedrijfsauto leasen

Het lijkt natuurlijk een ontzettend fijn idee om geen kosten te hoeven betalen om rond te rijden met je auto. Je koopt of huurt zakelijk een auto en je hebt geen extra kosten meer. Maar het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van enkele voor- en nadelen van deze manier van rijden. Soms komen er inderdaad geen kosten meer bij kijken, maar daar zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden.

Voordelen

Je hebt met je baas (of met jezelf als je eigen baas bent) afgesproken om een zakelijke auto aan te schaffen. Dit kun je doen door er een te kopen, maar je kunt natuurlijk ook een bedrijfsauto leasen. Bij een leasecontract zijn veel kosten al in de maandelijkse leaseprijs inbegrepen. Denk aan wegenbelasting, verzekering en soms ook benzine, diesel of LPG. Al die kosten worden zakelijk vergoedt. Alles zit mooi in een maandelijks bedrag, dat netjes door je baas betaald wordt. Geen zorgen aan je hoofd, alleen nog maar ontspannen rondrijden.

Nadelen

Je moet er altijd rekening mee houden dat een bedrijfsauto ook echt alleen maar zakelijk gebruikt wordt. Anders komen er namelijk weer andere kosten bij kijken en daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Gelukkig is er bij de Belastingdienst een regeling waardoor het mogelijk is om een bepaald aantal kilometers per jaar privé te rijden. Maar wanneer je hier voor kiest, moet je er wel zelf zorg voor dragen dat je precies kunt aantonen welke kilometers zakelijk zijn gereden en welke niet. Wanneer je meer privé wil rijden, krijg je te maken met een fiscale bijtelling. Dit houdt in dat de Belastingdienst elke maand een bepaald bedrag bij je inkomen rekent, waar je dus belasting over moet betalen. Hoe hoog dat bedrag is, is allemaal afhankelijk van de zuinigheid van je auto. Een zuinige auto geeft weinig bijtelling en een minder zuinige auto zal je uiteindelijk meer geld kosten.

http://www.bedrijfsautoleasendirect.nl/