Waterkoelers voor de kleine man

Enterinblue

Waterkoelers zijn er echt niet meer alleen voor grote bedrijven, ook in kantines, op scholen of gewoon in een keuken kom je ze tegen. Dit komt door het gemak wat je van de waterkoeler hebt. In de zomermaanden bijvoorbeeld is het een ware must om een heerlijk gekoeld glas water te kunnen drinken.

Een waterkoeler is er in verschillende variaties en toch hebben ze allemaal hetzelfde doel, namelijk heerlijk gekoeld water op ieder moment van de dag binnen handbereik hebben. Of het nu een mok is die u vullen wilt of een klein bekertje. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden die de waterkoeler u te bieden heeft. Het waterreservoir van de waterkoeler is ook nog afneembaar, waardoor het dus op tijd vervangen kan worden. Op die manier zit u nooit zonder gekoeld water. Omdat de waterkoeler een constante temperatuur heeft en het water vrij is van kalk of andere dingen die u niet in water wilt tegenkomen, is het ook voor kinderen en bejaarden uitermate geschikt.

Zoals u misschien al wel bekend is, bestaat een mens voor een behoorlijk groot gedeelte uit water. Mannen bijvoorbeeld bestaan voor zo’n 65% uit vocht. Dit vocht op peil houden is van essentieel belang voor de gezondheid. We verliezen in onze dagelijkse bezigheden namelijk ook behoorlijk wat vocht.

Aangeraden wordt om twee liter vocht per dag naar binnen te werken, zodat u het vochtgehalte in het lichaam op peil kunt houden. Echter, niet iedereen van ons komt aan die twee liter per dag. Soms, omdat men zichzelf geen tijd gunt en heel soms omdat het kraanwater niet zo heel lekker smaakt. In bepaalde gebieden herbergt het kraanwater immers een bepaalde hoeveel kalk, waardoor dat water minder lekker smaakt. Flessen water uit de supermarkt zijn dan een optie, maar deze nemen erg veel ruimte in beslag. Een waterkoeler daarentegen zal de ruimte verfraaien, omdat ze veelal een rustgevende uitstraling hebben die zo past bij water.

En groot voordeel van water is ook dat het geen enkele calorie bevat. U kunt dus met een gerust hart dat volle glas water leegdrinken. Water zuivert ook nog eens het lichaam.

De waterkoelers zijn van zeer hoogstaand kwaliteit, zodat ze niet alleen een lange levensduur hebben, maar u ook ten alle tijden kunnen voorzien in uw behoeftes.

 

 

http://www.aqualight.nl/NL/79/waterkoelers.html

waterkoeler en een watergevecht

Enterinblue

Het was wel lekker verfrissend om met het water uit de waterkoeler een watergevecht te gaan beginnen.We kwamen niet meer bij van het lachen en hadden echt de slappe lach. We waren ondertussen doornat geworden. Toch schaamde we ons daarna er wel een beetje voor. Het water uit de waterkoeler was natuurlijk niet direct bestemd om het voor een watergevecht te gebruiken. Ook al hadden we er erg veel plezier mee. Omdat we zo doornat niet terug op de fiets konden springen besloten we nog even te blijven zitten om wat verder op te drogen in de zon. Na een tijdje besloten we om nog wat eigen meegebrachte flesjes, met het heerlijke frisse water uit de waterkoeler te vullen.zodat we onderweg tijdens de rest van onze fietstocht nog een heerlijk verkoelende verfrissing bij ons zouden hebben. De fietstocht met het watergevecht is inmiddels al twee jaar geleden, maar we hebben het er nog heel vaak over. Over hoe een waterkoeler met gekoeld water voor heel veel plezier kan zorgen.

Op een warme zomerdag waren we uitgenodigd voor een gezellige fietstocht. Het was de bedoeling om een kilometer of veertig te gaan fietsen, met uiteraard een paar rustpunten op de route. De zon stond al heel snel hoog aan de hemel en de temperatuur steeg naar zomerse waarde. Na een kilometer of tien waren we echt wel toe aan een korte pauze. We stopten bij de eerste goede gelegenheid die we tegen kwamen en haalde ons eigen meegebrachte drinken tevoorschijn.Tot ons oog viel op een aanwezige waterkoeler. snel pakte we ons eigen drinken weer terug in en we pakte een bekertje lekker gekoeld water uit de waterkoeler. Het was erg verfrissend om water te drinken uit de waterkoeler.Nadat we weer wat opgeknapt en opgefrist waren raakte we langzaam aan in een wat melige bui. We kregen de slappe lach om een onnozel grapje en kort daarna ontstond er een watergevecht met het verfrissend water uit de waterkoeler.

http://www.aqualight.nl/

De voordelen van groene smoothies

Enterinblue

Groene smoothies – wie kent ze niet? Je kent misschien al wel iemand die het drinkt of je hebt het al vaak op het internet voorbij zien komen. Ze bestaan al een tijd maar zijn nog niet eerder zo populair geweest als vandaag. Niet alleen hier in Nederlands maar wereldwijd.

Waarom zijn zo populair? Hoewel het niet zo lekker klinkt om groente te drinken zul je versteld staan hoe heerlijk een groene smoothie kan zijn. Dankzij de groene smoothies weten mensen die normaal helemaal niet gek zijn op groenten toch nog de dagelijke behoefte aan groenten binnen te te krijgen. En het kost helemaal niet zoveel tijd. Je hebt alleen rauw groenten, fruit en een klein beetje water nodig. Zo simpel is het. Binnen een minuut kun je al een heerlijke smoothie klaar hebben om opgedronken te worden.

De voordelen van groenten

We weten allemaal dat groente gezond is. Het bevat belangrijk vitamines, mineralen en voedingsvezels. Maar toch eten de meeste het maar een beetje of liever helemaal niet. Je mist hierdoor toch een heleboel van die vitamines, mineralen en vezels. Groene smoothies zijn daarom ideaal. Zonder groente te bereiden of te koken kom je toch aan al die belangrijke voedigstoffen.

Groente, fruit en water – meer is het niet (en een blender natuurlijk). Je kunt je favoriete fruit gebruiken voor de smaak. Het mooie is dat je de groente nauwelijks proeft. In plaats daarvan is het alsof je een heerlijke fruit smoothie drinkt.

Ideaal voor je kinderen!

Hierdoor zijn groene smoothies ook perfect als je kinderen hebt die geen groente lusten. Er zijn meer dan genoeg groene smoothies recepten voor je kinderen. Kinderen zullen het niet alleen maar lekker vinden om te drinken, maar krijgen ook nog is belangrijke voedingstoffen binnen. En zo kan het hele gezin genieten en gezond leven. Ik heb eigenlijk nog geen mensen ontmoet die het vies vonden.

Een recept waar je mee zou kunnen beginnen; spinazie, banaan – soms doe ik appel of een peer erbij – en wat water. Water gebruik je voornamelijk zodat het makkelijker kan blenden. Je kunt zoveel variëren met groene smoothies. Broccoli, peterselie, blauwe bosbessen, aardbeien, avocado etc. Experimenteer een beetje en je zult er vanzelf achter waar jouw voorkeuren naar gaan.

Fruit

Behalve groente heeft fruit natuurlijk ook zijn gezondheids voordelen. Eet fruit zo gevariëerd mogelijk – of in dit geval, blend ze zo gevariëerd mogelijk. Je krijgt hierdoor alle belangrijke voedingstoffen binnen. Daarnaast helpt het net als groente op gewicht te blijven. Dankzij de vezels krijg je een vol gevoel.

Je snap nou natuurlijk wel door deze twee te combineren en er een smoothie van te maken je al heel gezond bezig bent. En wie wilt er nou niet gezond zijn in een wereld waar er zoveel ziektes heersen. Er zijn zoveel voordelen met het drinken van groene smoothies. Je krijgt belangrijke stoffen binnen als:

 1. Vitaminen
 2. Mineralen
 3. Antioxidanten
 4. Vocht

Je lichaam zal dankbaar zijn voor al deze voedingstoffen waar je meer dan genoeg van binnen krijgt wanneer je groene smoothies drinkt:

 • Minder vaak ziek
 • Meer energie
 • Een mooiere huid, nagels en tanden
 • Hoger libido
 • Minder moe
 • Afvallen
 • Diepere slaap

Voor mij waren dat genoeg redenen om de groene smoothies op zijn minst een keer geprobeerd te hebben. En sindsdien kan ik haast geen dag zonder meer. Ze horen standaard bij mijn leefstijl en dieet.

Gezonde keuzes maken

In een wereld waar we links en rechts overspoeld worden reclame en advertenties door allerlei berdijven en hun marketings strategieën is het niet makkelijk om gezonde eet keuzes te maken. Ze weten waar we gevoelig voor zijn en spelen daar op in. Nieuwe zogenaamde “light” producten waar minder suiker in zou moeten zitten betekent gewoon van heel veel suiker naar veel suiker.

Fast- en junkfood is niet meer te vermijden in ons maatschappij. Elke buurt heeft wel zijn eigen snackbar. En we zijn vaak geneigt in ons drukke bestaan toch maar snel wat naar die fast- en junkfood te grijpen.

Hoe maak je de juiste keuzes voor je gezondheid? Probeer zoveel mogelijk verwerkt voedsel te vermijden. Denk aan producten wat verpakt, ingeblikt etc. is. Dit is niet makkelijk omdat bedrijven namelijk niet verplicht zijn alles te vermelden op het ingedriënten label. Bijvoorbeeld wanneer er kokos gebruikt is voor koekjes, kan er nog kunstmatige voedingstoffen verwerkt zijn door de kokos. Dit zijn ze niet verplicht te vermelden. Je zult alleen kokos onder ingedriënten zien staan.

Wat wil ik hiermee duidelijk maken? Groene smoothies zijn heel gezond voor je en hebben veel voordelen, zoals het helpen met afvallen. Maar alleen maar groene smoothies drinken zal niet magisch je lichaamsvet doen verdwijnen. Probeer minimaal drie keer per week te sporten, dit kan thuis of in een sportschool. Eet meerdere maaltijden op een dag. Ontbijt, lunch, diner en neem tussendoor gezonde snacks. Dus geen koekjes of chips. Eiwitrijke voedsel helpt bijvoorbeeld je honger te stillen.

Ik kan natuurlijk oneindig doorgaan over wat wel en niet gezond is maar de keuze blijft altijd aan ons zelf of we wel of iet bereid zijn te doen wat nodig is om gezond te leven.

http://fitensterk.nl/8-voordelen-groene-smoothies/