De epoxyvloer – een perfecte vloerbedekking?

Enterinblue

 

Epoxyvloeren zijn vloercoatings die in vele industrieën, winkels en huizen worden gebruikt. Epoxy is het uitgeharde eindproduct van epoxyhars. Het wordt gemengd met een aggregaat zoals kwartszand of iets dergelijks en een verharder. Door de reactie van de hars met de verharder ontstaat een bindmiddel.
Epoxyhars is een viskeus materiaal. Door het gebruik van katalysatoren verhardt het oppervlak binnen enkele uren.

Epoxy bestaat uit één zuurstofatoom en twee koolstofatomen en behoort daarom tot de epoxy-polymeren. Het is dus een tweecomponentenlijm die voor vele toepassingen wordt gebruikt, onder andere als coatinglak of in combinatie met glasvezels. De co-reactanten van de epoxy worden gebruikt als verharder en als uitharder, wat resulteert in een duoplastisch polymeer na uitharding.
Epoxyharsvloeren hebben een hogere hardheid dan beton en zijn meestal ook in andere kleuren verkrijgbaar.
Toepassingsgebieden

Epoxyvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en mogelijkheden. Deze worden gekozen afhankelijk van de te verwachten belasting in de betreffende ruimtes. Het draagvermogen van de vloer wordt gevarieerd door de dikte van de bekleding. Zo wordt bijvoorbeeld een lagere dikte aanbevolen in de woning of werkplaats dan in industriële installaties.
Epoxy wordt onder andere gebruikt voor metaalcoatings, in elektrische componenten zoals isolatoren of voor vezelversterkte kunststoffen, constructielijmen of als industriële vloerbedekking. Epoxyvloeren worden voornamelijk gebruikt in productiehallen en magazijnen, maar worden ook gebruikt in woningen, werkplaatsen, keukens, garages en gangen.

Voordelen van een epoxyvloer

De epoxyvloer heeft een aantal positieve technische eigenschappen. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om duurzaamheid of compatibiliteit met temperatuurschommelingen. Bovendien is de vloer slijtvast, eenvoudig te reinigen en bestand tegen agressieve chemicaliën.
Farmaceutische bedrijven, bedrijven of voedselverwerkende industrie kiezen voor epoxyvloeren vanwege de waterafstotende eigenschappen, die het beton beschermen tegen bijtende stoffen, oliën en het binnendringen van vloeistoffen.

 

https://www.becosan.com/nl/

Fotograaf Interieur

Enterinblue

Interieur Fotograaf?

Ja inderdaad die bestaan ook! Sterker nog, het is een gespecialiseerde niche binnen het vak vastgoedfotografie. Natuurlijk, iedereen kan een foto maken van een interieur, maar hetzelfde geldt voor een portretfoto, actiefoto of object. Maar net zoals je binnen de portret en sportfotografie gespecialiseerde beroepsbeoefenaars hebt, heb je dat ook op het gebied van de interieurfotografie. De opdrachtgevers voor interieurfotografie stellen doorgaans heel specifieke eisen aan de foto’s en dan is het aanbod ineens erg dun gezaaid. De fotografen van STUDIOVHF voelen zich er wel bij.

Interieurfotografie

Om een driedimensionaal interieur om te zetten in een grafisch interessant 2 dimensionaal plaatje is ‘enig’ ruimtelijk inzicht van de fotograaf essentieel. Deze neemt met ‘fish-eye ogen’ het pand op om vervolgens de verbanden en logica in het interieurontwerp te zien en te herkennen. Dit met de ogen van de opdrachtgever en dan maakt het een verschil of het de interieurbouwer is, de inrichter, de leverancier van de vloeren of de pafonds of de architect zelf.

Techniek

Inzicht is een ding, het omzetten in een goed fotografisch beeld is een tweede. Zaken als compositie, lijnen en perspectieven zijn cruciaal. Verticale lijnen moeten verticaal blijven bij zowel hoge als lage camera standpunten. De contrasten zijn doorgaans hoog en de ruimte wordt ook vaak verlicht met verschillende lichtbronnen die ieder een eigen kleurtemperatuur hebben, iets wat een camerasensor genadeloos vast legt. Soms is dat mooi, maar vaak erg storend omdat wij dat zelf totaal anders ervaren.

Recentelijk had de fotograaf van STUDIOVHF de eer om voor het toonaangevende Ecophon het verbouwde stadhuis van de Gemeente Oldebroek te fotograferen. Oldebroek ligt iets ten zuiden van Zwolle. Ecophon is specialist op het gebied van akoustische plafondsystemen waar het interieur van het gemeentehuis mee is uitgerust. Het interieurontwerp, opgetekend door 4D architecten te Nijkerk kenmerkte zich door diagonale lijnen in het plafond die doorliepen in de overkapping van de entree (alsof de contrastverschillen al niet hoog genoeg waren). Voor deze opdracht koos de fotograaf veelal lage standpunten om zo de aandacht te leggen op het plafond. Een uitdagende opdracht voor deze nieuwe opdrachtgever!

https://www.studiovhf.com/interieurfotografie/