Enter in Blue
Image default
Woning en Tuin

Hoe kun je een grote tuin egaliseren?

Een grote tuin egaliseren is een flinke klus waar veel tijd in gaat zitten. Een goede voorbereiding treffen is daarbij van groot belang. Het is belangrijk dat het egaliseren van de tuin op de juiste manier gebeurt want een tuin egaliseren dat doe je niet zonder reden. Er zijn verschillende redenen waarom het egaliseren van een grote tuin nodig is, de meest gangbare redenen hebben we hieronder op een rijtje gezet:

  • Er wordt een compleet nieuwe tuin aangelegd
  • De tuin zal een renovatie ondergaan waarbij delen van de tuin opnieuw aangelegd gaan worden

Hoe kunt u een goede voorbereiding treffen voordat u uw tuin gaat egaliseren?

Hierboven is al aangegeven dat een goede voorbereiding van groot belang is. U wilt immers jarenlang van uw tuin genieten en in de toekomst niet met allerlei problemen geconfronteerd worden. Problemen in uw tuin zorgen niet alleen voor ergernissen, maar kunnen ook voor een flinke kostenpost zorgen en dat is natuurlijk zonde.

Een grote tuin egaliseren begint bij het leegruimen van de tuin. Omdat in een tuin verschillende materialen aanwezig zijn is het nodig om verschillende gereedschappen te gebruiken. Zo zult u waarschijnlijk een kettingzaag nodig hebben om de bomen om te zagen en een schep om de tuinbestrating te verwijderen. Vaak komt u daar al een heel eind mee.

Een grote tuin leeghalen kan voor flink wat tuinafval zorgen. Het is dus aan te raden om een vuilcontainer te huren zodat het afvoeren van het tuinafval efficiënt kan verlopen. Maak vooraf een inschatting van het aantal m3 aan tuinafval zodat u kunt bepalen hoe de groot de vuilcontainer zal moeten zijn.

Tot slot is het van groot belang dat de tuin echt helemaal leeg en kaal is. Dat houdt ook in dat de boomstronken en de boomwortels verwijderd zijn, er geen stenen meer aanwezig zijn en dat alle takken opgeruimd zijn. Wanneer dergelijke materialen nog in de tuin aanwezig zijn zal het egaliseren van de tuin belemmerd kunnen worden. Vooral de niet verwijderde boomwortels zouden op den duur voor problemen kunnen zorgen. Boomwortels die niet verwijderd zijn gaan rotten en kunnen uiteindelijk voor verzakkingen in bijvoorbeeld uw terras zorgen.

Wie gaat de grote tuin egaliseren?

Voordat u de tuin gaat egaliseren is het belangrijk om een goede afweging te maken of u zelf uw tuin gaat egaliseren of het egaliseren van uw tuin aan een hoveniersbedrijf gaat uitbesteden. Een tuin egaliseren is een zware klus en het zal op de juiste manier moeten gebeuren om toekomstige problemen te voorkomen. Alleen de voorbereiding is al een behoorlijke klus, laat staan het egaliseren van de tuin zelf.

https://www.vergelijkhoveniers.nl/