Enter in Blue
Image default
Tuin en buitenleven

Waarom een aanbouw als het makkelijker kan?

Misschien heb je ooit wel over een aanbouw nagedacht, maar de knoop niet door hebt gehad omdat er toch wel wat nadelen aan zo’n verbouwing zitten. Enkele nadelen zijn:

  • Je levert ruimte in. Natuurlijk win je veel ruimte voor jouw huiskamer, maar dit gaat wel ten koste van de ruimte in de tuin. Dus mocht je al niet een hele grote tuin hebben, dan is een aanbouw sterk af te raden.

  • Kostbaar: Een aanbouw kan behoorlijk duur zijn, je moet denken aan prijzen tussen de 20.000 en 30.000 euro voor een beetje aanbiuw. Gecalculeerde bedragen komen vaak fors hoger uit, dus het is belangrijk dat je iemand hebt die goed is met het bouwbudget. Op die manier worden de kosten bewaakt

  • Een vergunning: en dan komen de vergunningen nog om de hoek kijken. Die vergunning moet je aanvragen bij de gemeente. De gemeente kijkt vervolgens naar de ligging van de aanbouw, het uiterlijk en de leeftijd van de woning. Het uiterlijk van de aanbouw moet bijvoorbeeld overeenkomen met het straatbeeld.

  • Energie: bij een verbouwing komt ontzettend veel kijken. Het gaat je energie en tijd kosten, waardoor veel mensen het toch niet doen.

Nu door naar het moraal van het verhaal, hoe kan je zorgen dat je dit allemaal niet hoeft te doen? Tegenwoordig zijn er tal van aanbieders zoals Tuinmaximaal.be die een veranda zonwering kunnen plaatsen. De veranda zonwering kan je dus aan jouw huis laten plaatsen, zodat het een verlengstuk van je huis wordt. Daarnaast kan je er ook nog ramen tussen plaatsen die je open en dicht kan schuiven, zodat je er ook op koude avonden kan zitten. Vervolgens kan je er voor kiezen om jouw gewone deuren te vervangen door een schuifpui, zodat je een ruime doorloop krijgt. Op die manier zorgt jouw veranda voor een verlengstuk aan jouw huis.