Enter in Blue
Image default
Auto's en Motoren

auto voor gehandicapten

Wat maakt een auto een goede keuze voor een rolstoelgebruiker of een persoon met een handicap? Nou, dat hangt af van de mogelijkheden van de gebruiker. De meeste auto’s kunnen eenvoudig worden uitgerust met oplossingen zoals handbedieningen, pedalen en takels. Draaistoelen, rolstoelliften en oprijplaten hebben allemaal verschillende eisen die bepaalde auto’s meer of minder geschikt maken. Uiteindelijk draait het allemaal om uw mogelijkheden en uw behoeften.

Afhankelijk van de geïnstalleerde apparatuur kan een auto voor gehandicapten erg duur zijn. De uiteindelijke verkoopprijs is afhankelijk van de kenmerken van de bestelwagen. Het merk, model, leeftijd en onderhoudshistorie van de bus spelen een belangrijke rol. Het is duidelijk dat auto’s voor gehandicapten die zijn uitgerust met complexere apparatuur meer kosten dan bestelwagens die zijn uitgerust met eenvoudige apparatuur.

Als u uw eigen gehandicapte auto zou kopen, zou u een deel van de stress kunnen verlichten die gepaard gaat met constant autorijden. Als u rolstoelauto’s wilt kopen, zijn er enkele kosten te verwachten. Hier zijn enkele dingen om op te anticiperen:

 

Auto’s voor gehandicapten zijn minibusjes en grote bestelwagens uitgerust met mobiliteitshulpmiddelen. Deze voertuigen zijn ontworpen om mensen met een handicap te vervoeren. Ze kunnen roterende stoelen hebben voor ambulante mensen of hellingen en liften voor rolstoelgebruikers. Er zijn pedaaltransfers geïnstalleerd voor bestuurders die in sommige landen het gebruik van hun rechter- of linkerbeen hebben verloren. Handpedaalbedieningen worden gebruikt door personen die beide benen niet meer kunnen gebruiken.

Wat is precies een auto voor gehandicapten

 

Mensen die rolstoelen gebruiken of een beperkte mobiliteit hebben, zullen enthousiast zijn om te horen dat de huidige markt grote vorderingen heeft gemaakt om voertuigen toegankelijker te maken. Als uw huidige auto niet de meest toegankelijke die er is, zijn er een aantal bedrijven die apparaten maken om mensen met bijna elke fysieke handicap te helpen achter het stuur te kruipen.

 

Zorg ervoor dat de meeste functies automatisch zijn als u op zoek bent naar eenvoudige bedieningselementen. Er zijn veel dealers die nieuwe of gebruikte gehandicapte voertuigen met een handicap aanbieden, waardoor het voor mensen met een handicap gemakkelijk is om hun scooters of rolstoelen in het voertuig te plaatsen. Speciale handbedieningen, mobiliteits- en transferstoelen, samen met een verscheidenheid aan andere speciale uitrusting, kunnen opties zijn voor elke behoefte. U kunt dus een beetje specifiek zijn in uw zoekopdracht.

Wat een goede auto maakt voor gehandicapten

https://www.mobility4all.be/

https://www.mobility4all.be/