Enter in Blue
Image default
Dieren

Waarom is een kattenluik met microchip zo populair?

Als je van dieren houdt, zijn katten dé perfecte huisdieren. Ze zijn aanhankelijk en gezellig, maar ook schoon en rustig. Bovendien vergen ze weinig verzorging en kunnen ze prima alleen thuisblijven. Er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een kat. Ook katten hebben namelijk hun favoriete plekjes, zowel binnen als buiten. Het is daarom belangrijk om gebruik te maken van een kattenluik. Het zorgt ervoor dat katten naast een leven in huis, ook buiten op avontuur kunnen gaan. Steeds meer baasjes maken gebruik van een kattenluik met microchip, en dit is niet zonder reden. In deze blog bespreken we uitgebreid waarom. 

Waarom is een kattenluik zo belangrijk?

Als je een kat hebt, weet je dat ze graag naar buiten gaan. Dit kan echter problemen opleveren wanneer het weer slecht is of er geen toegang tot buiten is. Een oplossing hiervoor is om een kattenluik te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat je kat naar buiten kan wanneer hij of zij dat wil, en hoeft daarbij niet afhankelijk te zijn van jou. Er zijn verschillende soorten kattenluiken beschikbaar, dus er is er altijd wel eentje die perfect aansluit op jouw situatie. 

Verschillende soorten kattenluiken

Een kattenluik is een handig hulpmiddel om ervoor te zorgen dat een kat naar binnen en buiten kan gaan wanneer hij of zij wil. Er zijn heel erg veel verschillende soorten kattenluiken op de markt. Daarom is het niet altijd even makkelijk om het perfecte luik te vinden. Kies jij voor een klassiek kattenluik? Of ga je liever voor een kattenluik met microchip? Een klassiek kattenluik is zeer eenvoudig in gebruik. Als baasje kun je zelf bepalen of jouw kat naar buiten kan gaan. Wil je jouw kat toch liever een tijdje binnenhouden? Dan kun je het kattenluikje eenvoudig afsluiten.

Een kattenluik met microchip steeds populairder

Een kattenluik met microchip biedt erg veel voordelen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer baasjes kiezen voor een kattenluik met microchip. Maar hoe werkt het eigenlijk? Een kattenluik met chip werkt op basis van een sensor die in de halsband van jouw kat kan worden verwerkt. Wanneer de sensor in de buurt komt van het kattenluik, kan het huisdier het huis betreden of juist naar buiten gaan. Hierdoor kunnen alleen huisdieren met de chip gebruik maken van het luik. Op deze manier zul je nooit last hebben van ongewenste bezoekers. De chip is eenvoudig te bevestigen aan de halsband van jouw huisdier. 

Waar kun je een kattenluik met microchip kopen?

Kattenluiken met microchip zijn tegenwoordig heel snel en eenvoudig online te bestellen. Medpets heeft een breed assortiment aan kattenluiken met microchip beschikbaar. Kies bijvoorbeeld voor de populaire SureFlap Microchip Huisdierluik. Op deze manier houd je ongewenste bezoekers buiten en geef je jouw huisdier de mogelijkheid om zowel buiten als binnen te genieten.