Enter in Blue
Image default
Huishoudelijk

Welke gereedschappen gebruiken elektriciens vlaanderen?

Ben jij bekend met de gereedschappen van een elektricien? De taken van een elektromonteur zijn er breed. Het kan namelijk gaan over een aantal kabels wegwerken, maar ook over het aanleggen van een geheel nieuwe meterkast. Bij al deze taken komen veel verschillende gereedschappen kijken. Elektriciens zijn makkelijk en snel in te huren. Je hebt namelijk altijd wel een elektromonteur in de buurt, zoals bijvoorbeeld Elektriciens Vlaanderen. Zelf met elektra knutselen wordt sterk afgeraden. Dit komt juist doordat elektriciens zo wijd beschikbaar zijn en over de juiste expertise beschikken. Het is dus altijd handiger om een elektricien in te huren.

Basis gereedschappen van een elektricien

Elke elektricien heeft een aantal basis gereedschappen om mee te werken. Ten eerste draadstrippers. Deze strippers worden gebruikt om de isolatie van elektrische draden te verwijderen. Dit is nodig omdat de draden anders niet aan elkaar verbonden kunnen worden. Ten tweede is een tang ook belangrijk. Deze wordt gebruikt om draden te knippen of om draden van lastige plekken vast te pakken. Een meetlint kan natuurlijk ook niet ontbreken bij een precieze elektricien. Verder gebruikt de gemiddelde elektricien ook een hamer, voor het geval er hout of spijkers verwijderd moeten worden. Als laatste kan een zaklamp natuurlijk niet ontbreken.

Aanvullende gereedschappen van een elektricien

Behalve het basis arsenaal heeft elke elektricien ook nog extra gereedschappen. Zoals de multimeter en spanningstester. De multimeter wordt gebruikt om te kijken waar de spanning loopt en spanningstesters worden gebruikt om te kijken of er nog spanning op de kabel zit. Verder maken elektriciens ook gebruik van een circuit zoeker. Dit wordt gebruikt om te kijken waar alle stroom verzamelt, zo kan het circuit makkelijk gevonden worden. Verder wordt er ook visband gebruikt om draden door buizen heen te trekken. Deze gereedschappen zijn er specifiek en heeft niet iedereen in huis. Het is dus het handigst om een elektricien in te huren die de juiste spullen al heeft.