Enter in Blue
Image default
Energie

De goede elektriciens Vlaanderen uitzoeken

De taken van elektriciens Vlaanderen lopen meer uit een dan je zou denken. De meest voorkomende taken zijn waar ze ook bekend om staan: elektriciteit kabels trekken, monteren van verlichting en het verhelpen van storingen. Doordat we ook steeds meer overgaan op elektrische alternatieven zal de elektricien ook meer te doen hebben.

De elektricien doet ook de controle op de groepen- en meterkast. Het is goed om deze minimaal één keer per jaar te laten controleren om verouderde materialen en problemen te voorkomen.

Alles over op elektrisch

Wat tegenwoordig een dienst is waar de elektricien vaker voor gebeld wordt is wanneer je elektrisch wilt gaan koken. Vaak moet je bij de keuken andere stopcontacten aan laten leggen. Normaal zitten er randaarde stopcontacten in de muren, maar elektrische kookplaten gebruiken meer dan dat deze stopcontacten aan kunnen, dus moet je in de ‘kookgroep’ over op perilex stopcontacten. Deze stopcontacten ondersteunen krachtstroom en kunnen meer dan de standaard 230 volt hebben.

Vooral nu het gas steeds duurder wordt, worden elektrische kachels steeds populairder. Als je een vaste elektrische kachel wilt, is het beter om een elektricien in te huren dan om zelf aan de slag te gaan.

Waar je op moet letten bij het inhuren

Neem de tijd voor het zoeken van een elektricien. Vergelijk meerdere bedrijven uit de buurt met elkaar op verschillende punten. Bekijk alle diensten van het bedrijf en vergelijk prijzen met elkaar. Voor extra informatie kan je bedrijven meestal ook telefonisch benaderen.

Bekijk recensies van de bedrijven, bij voorkeur op een onafhankelijke website. Deze websites geven altijd alle recensies weer waardoor je het eerlijkste beeld krijgt van alle bedrijven.

Het eerste bedrijf wat je ziet is niet altijd de beste voor jouw probleem. Verschillende bedrijven bieden verschillende diensten aan en hebben andere specialiteiten.