Enter in Blue
Image default
Dienstverlening

Met een EPC-keuring weet je of je woning voldoet aan de wetgeving

Elk jaar worden de voorschriften voor de isolatie en energieverbruik in Vlaanderen strenger. Je wil natuurlijk altijd aan de voorschriften blijven voldoen, maar daarvoor moet je weten waar je eventueel aanpassingen moet doorvoeren. Om dat te weten te komen kan je gebruikmaken van een bedrijf in Limburg dat een EPC-keuring uitvoert. Die keuringen worden heel nauwkeurig gedaan en geven ook exact weer wat de resultaten zijn. Na zo’n EPC-keuring weet je meteen waar je aan toe bent en ken je de staat van je woning in Limburg.

Een EPC-keuring is belangrijk voor verhuur en verkoop

Vooral wanneer je je woning wil verhuren en verkopen, is een EPC-keuring in Limburg belangrijk. Het is een verplicht onderdeel van de zaken die je moet laten doen om te mogen verhuren of verkopen. Zonder attest van de EPC-score van je woning, kan je jouw woning nooit verhuren of verkopen en kan je het dus ook niet van de hand doen. Ook het E-peil is een belangrijk onderdeel van een woning. Dat wordt bepaald door verschillende factoren. Een daarvan is het laten doen van een blowerdoortest. Die test meet de luchtdichtheid van de woning en kan een positieve of negatieve invloed hebben op je E-peil. Hoe lager het E-peil, hoe meer kans je hebt op kortingen op je kadastraal inkomen. Een blowerdoortest kan je laten doen bij nepeba.be. Nepeba is een Limburgs bedrijf dat gespecialiseerd is in het elektrische aspect van een woning. Voor het laten doen van een blowerdoortest kan je dus zeker bij hen terecht.

Laat de juiste testen uitvoeren

Om de juiste EPC-waarde en E-peil van je woning te berekenen, moet je de juiste testen laten uitvoeren De experten van dit Limburgs bedrijf weten exact wat er moet gebeuren en kunnen u ook adviseren bij de keuze van de verschillende testen Zo weet je uiteindelijk perfect hoe het met je woning staat. Contacteer hen voor gespecialiseerd en gepersonaliseerd advies.