Enter in Blue
Image default
Auto

Private lease als groeimarkt

Steeds meer particulieren ontdekken het privé leasen van een auto. Voorheen mikten maatschappijen voornamelijk op de zakelijke markt. Tegenwoordig wil men ook de particuliere markt veroveren met leasen. Ook al is het in opkomst toch doen eigenlijk nog maar weinig mensen aan private lease. In 2014 waren er ongeveer 20.000 privé leaserijders in Nederland. De verwachting is wel dat tegen 2020 wel 100.000 mensen privé gaan leasen. Veel mensen denken dat leasen duurder is dan het aanschaffen van een nieuwe auto. Dit blijkt vaak niet correct te zijn.

Privé leasen is goedkoper dan een nieuwe auto kopen

Uit onderzoek van de ANWB blijkt dat het privé leasen van een nieuwe auto bijna altijd goedkoper is dan het kopen ervan. Bovendien is goedkoop auto leasen bereikbaar voor veel mensen omdat steeds meer aanbieders ook gebruikte wagens in hun voorraad hebben. Bij leasing betaalt men een vast bedrag waar onder andere onderhoud, belasting en verzekering in zit. De hoogte van dit bedrag is afhankelijke van het soort auto, het aantal kilometers en de looptijd. In principe kan een nieuwe auto al vanaf 150 euro per maand geleased worden. Leasen is natuurlijk niet altijd goedkoper dan een auto aanschaffen. De goedkoopste variant is nog altijd het kopen van een gebruikte auto.

Aandachtspunten bij private lease

Als er een contract is afgesloten om een auto te leasen kan men daar vaak niet zomaar vanaf. Het is goed om u hierin te verdiepen. Want vaak geldt er dan een afkoopsom die heel fors kan zijn. Wanneer u meer kilometers gaat rijden dan is afgesproken is het goed om te kijken wat er dan gebeurt en of er van tevoren hierover afspraken gemaakt kunnen worden. Tot slot: lees altijd de voorwaarden voordat u iets ondertekent en wees bewust van de gevolgen die deze voor u kunnen hebben.

http://www.goedkoopautoleasendirect.nl/