Enter in Blue
Image default
Cadeau

De voordelen van kubusbouw


De Rubik’s Cube is een van de meest populaire speelgoed ter wereld geworden met meer dan 350 miljoen verkochte exemplaren. En elke dag vragen duizenden mensen zich af hoe ze een Rubiks kubus snel en eenvoudig kunnen oplossen.

De passie voor de puzzel kent geen grenzen of sociale grenzen. Ze verdraaien alles en overal: kantoorpersoneel en arbeiders op een bouwplaats, kinderen thuis en grootmoeders in de metro.

We hadden de piek in populariteit van de Rubiks kubus in de jaren tachtig. Sovjetleraren klampten zich vast aan hun hoofden: ze verdraaiden de blokken in hele klassen, zonder naar de pauze te gaan, terwijl ze speelgoed onder bureaus verstopten. De docenten hebben de puzzels uitgekozen. Waarschijnlijk omdat ze nog niet begrepen wat Rubik’s kubussen ontwikkelen en hoe ze nuttig zijn voor kinderen:

Rubiks kubus ontwikkelt fijne motoriek. Rechts, links, boven, beneden – om te verzamelen, moet de puzzel vrijwel in je handen worden gedraaid. Dit heeft een gunstig effect op de gewrichten en motorische functie van het lichaam, en draagt ​​ook bij aan de ontwikkeling van dictie – hetzelfde deel van de hersenen is verantwoordelijk voor spraak en motoriek.
Rubiks kubus traint het geheugen. Bij het samenstellen is het noodzakelijk om de volgorde van acties te berekenen en de algoritmen te onthouden. Beginners houden ongeveer acht combinaties in gedachten, professionals – maximaal 200. Gedichten en schoolformules na Rubiks kubus zijn slechts lichtheid.
Rubiks kubus ontwikkelt logica en reactie. Tijdens de montage, vooral voor snelheid, moet u een strategie bepalen en binnen enkele seconden een beslissing nemen.
Rubik’s Cube verhoogt de concentratie. Zoals elke logische taak vereist het doorzettingsvermogen en concentratie. Belangrijke kwaliteiten in het tijdperk van clip-denken.
Het oplossen van een Rubiks kubus verlicht stress. Als je iets in je handen ronddraait, kalmeer je onwillekeurig (denk aan spinners). En het samenstellen van puzzels is leuk en vergroot het gevoel van eigenwaarde. Er is een zekerheid dat er geen onoplosbare problemen zijn.

 

rubiks kubus

 

https://breinbrekers.be/