Enter in Blue
Image default
Woningen

Materiaal van binnendeuren

Het materiaal waarvan de binnendeur is gemaakt, bepaalt het karakter van de deur. Bij het nastreven van een bepaalde sfeer of stijl, is het zaak te overwegen van welk materiaal je de deur laat zijn. Is de kamer vochtig? Dan zou een metalen deur de oplossing kunnen zijn, omdat deze weinig onderhoud vergt in vergelijking met een houten deur.

Kijk ook of massieve deuren niet te zwaar zijn voor je muren. Het kan voorkomen dat je een speciaal kozijn dient te plaatsen met speciale scharnieren. Exclusiever materiaal kan soms beter door een expert geplaatst worden dan de doe-het-zelver.

Een soort materiaal

Glazen deuren komen veel voor in kantoren en moderne interieurs. Tegenwoordig kun je glazen deuren in allerlei kleuren bestellen. Je kunt een vernislaag op het glas laten aanbrengen, zodat het minder gevoelig voor vingerafdrukken is.

Glasdeuren brengen extra daglicht in de ruimte, en daardoor vaak ook meer warmte als de zon erop staat. Materialen voor deuren die minder gekocht worden en dus exclusiever zijn, zijn massief hout en metaal.

Wat hout betreft kan een deur massief zijn, en daardoor zwaarder. Voor dit soort deuren heb je vaak andere of meer scharnieren nodig. Wat metaal betreft kan de deur slechts in speciale gevallen massief zijn, maar meestal niet. Deze deuren zijn geschikter dan houten deuren voor vochtige ruimtes.

Samengestelde deuren

Meestal kosten verfdeuren met een honingraatvulling het minste geld. De deur is opgebouwd rond een houten kader met een bekledingsplaat die op verschillende manieren afgewerkt kan worden. De meest gekozen en goedkoopste oplossing is verf.

De krasbestendigere variant hierop is lak. Wanneer je de deur een hout-look wilt geven zonder te betalen voor een massief houten deur, kun je de kunststof melanine op de deur laten kleven.

Dit soort houtimitatie oogt vaak wel nepper dan echt hout. Duurzamer dan melanine is echter een laagje laminaat of fineer. Deze zijn tevens beter bestand tegen krassen. Fineer is een dun laagje hout en oogt daarom echter dan melanine als je voor de hout-look gaat.

http://www.deurenshop.com