Enter in Blue
Image default
Aanbiedingen

De ontwikkeling van dames fietsbroeken

De dames fietsbroeken zijn enorm ontwikkeld, er was al weinig te klagen over het comfort, maar ze zien er nu ook steeds  beter en vrouwelijker uit. Het zorgt voor een aangenaam gevoel tijdens het fietsen, de broek is speciaal ontworpen voor de lange afstanden en voor de dagelijkse trainingen

Een damesfietsbroek is zeker niet de charmantste broek die er bestaat, maar bijna wel noodzakelijk als je graag lange fietstochten maakt. Het is erg belangrijk om goed zitcomfort tijdens en na de fietstocht te ervaren.

Waar moet je op letten bij het kopen van een dames fietsbroeken?

Een goede damesfietsbroek is gevoerd met een huidvriendelijk kruis, ook wel een zeem genoemd. Vroeger werd de wielerbroek gevoerd met écht zeemleer, daar is het woord zeem van afgeleid. Zeemleer was erg lastig te onderhouden. De broek moest  namelijk niet alleen op de hand worden gewassen. Daarna moest deze ook nog eens worden ingevet met zogenaamd “broekenvet”. De fietsbroek van nu kan gewoon in de wasmachine. De zeem is gemaakt van synthetische stoffen en is, in de betere broeken, naadloos in gestikt.

Er bestaan twee soorten dames fietsbroeken. Een fietsbroek met -en fietsbroek zonder bretels. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur, kun je het type kiezen. Het voordeel van een fietsbroek met een bretels is dat je geen blote rug hebt tijdens het wielrennen, maar kan lastig zijn, wanneer je naar het toilet wilt. De elastieken banden op de heupen en aan het einde van de pijpen zorgen bij de damesfietsbroek zonder bretels dat deze niet afzakt. Wanneer het elastiek uit lubbert of de broek net iets te groot is kan deze wel afzakken

Er is verschil voor een damesfietsbroek voor de zomer of de winter. Een wielrenbroek die zweet absorbeert, is in de zomer prettiger. Terwijl in de winter een fietsbroek die zorgt dat de warmte vast wordt gehouden prettiger is.

Fietsbroeken zijn in verschillende lengtes verkrijgbaar bij Susy. Naast de lange en korte broeken tot boven de knie zijn er ook modellen die tot de kuit komen in het dames fietsbroeken assortiment. Susy Cyclewear is dus een echte aanrader!

 

https://www.susycyclewear.com/nl/dames-fietsbroeken/