Enter in Blue
Image default
Woning en Tuin

Kinderwandlampen zijn er in verschillende soorten en maten

Een wandlamp voor je zoon of dochter blijft altijd een lastig karwei. Ga je voor een strakke, kleurige, simpele of juist een uitbundige lamp?

Je kunt uiteraard een lamp zoeken naar aanleiding van de favoriete kleuren maar ook naar aanleiding van een bepaald cartoon of bekendheid waar je zoon of dochter groot fan van is. Zo zie je regelmatig wandlampen voor kinderen voorbij komen met Cars, the Minions, Frozen en andere tekenfilm figuren. Dit is vooral wanneer je kind nog niet in staat is om mee te bepalen over een lamp. Wanneer ze dit wel in staat zijn, zou ik zeker hun mening het zwaarste laten wegen.

Zorg er in ieder geval voor dat de lamp niet te opvallend is, wanneer je zoon of dochter nog wat jonger is. Een slaapkamer is namelijk een plaats om tot rust te komen met prettig licht. Een overweldigende lamp verstoort deze rustgevende omgeving.

Specificaties

Een andere zaak waar je ook aandacht aan zou moeten besteden bij de keuze van een lamp is de aan/uit schakelaar.
Wil je een snoer aan de lamp of dat de schakelaar al op de lamp zelf bevestigd zit? Ook is het belangrijk voor jezelf om te beslissen of je voorkeur uitgaat naar een wandlamp met stekker of een wandlamp die rechtstreeks op de netspanning moet worden aangesloten.

Voorbeelden

Op http://www.wandlampen-expert.nl/product-categorie/kinderkamer-wandlampen/ zijn verschillende soorten wandlampen te vinden. Deze wandlampen zijn erg fleurig en beginnen vanaf ongeveer €35,-.
Deze winkel heeft daarnaast ook wandlampen die speciaal voor het lezen zijn in verschillende kleuren. 

Met hanglampen kun je vaak creatief zijn en er zelf één maken. Dit is helaas niet zo makkelijk bij een wandlamp. Uiteraard zou je wel een kap zelf kunnen ontwerpen of je kind een simpele witte of gekleurde kap laten versieren. Het is wel belangrijk dat de materialen waarmee de kap gemaakt wordt tegen hitte kan.

Prijzen

De prijzen van wandlampen voor kinderen kunnen erg in prijs variëren. Een zaak zoals Kwantum en Ikea verkoopt kinderwandlampen vanaf 20,-. Terwijl bij een luxere verlichtingsszaak deze verlichting ongeveer vanaf 35,- begint. Het is uiteraard de vraag waar je voorkeur ligt. Ga je voor een lagere prijs of ga je voor kwalitatief betere producten?

http://www.wandlampen-expert.nl/