Enter in Blue
Image default
Gezondheid

Moedervlek weghalen: de verschillende redenen

 

Moedervlek weghalen: de verschillende redenen

Een moedervlek kan om verschillende redenen verwijdert worden. Hieronder de meest voorkomende redenen van het weghalen van moedervlekken.

  1. Moedervlek weghalen om cosmetische redenen Een moedervlek kan voor velen onesthetisch ofwel ontsierend zijn. Wat wil zeggen is dat je je moedervlek niet mooi vindt, en deze daarom wilt laten verwijderen/weghalen. Men vindt over het algemeen dat een moedervlek je een harde gezichtsuitdrukking kan geven.

  2. Moedervlek verwijderen om medische redenen Het kan voorkomen dat de moedervlek zich aan het ontwikkelen is tot een melanoom. In zo’n geval moet de moedervlek zo snel mogelijk verwijderd worden. Dit merk je wanneer je moedervlek onrustig wordt.

  3. Moedervlek laten weghalen om functionele redenen Vooral de opstaande moedervlekken, kunnen in de weg gaan zitten, bijvoorbeeld wanneer deze aanwezig is op een ooglid, bij je broekband, russen twee vingers of op de bovenlip. In zo’n geval is het praktischer om de opstaande moedervlek weg te laten halen in plaats van deze te laten zitten.

De meeste mensen laten de moedervlek weghalen om cosmetische en praktische redenen.

Manieren voor het verwijderen en weghalen van moedervlekken

Er zijn heel veel manieren om een moedervlek weg te halen. Zo kan er gekozen worden voor het wegsnijden, wanneer de moedervlek vlak en diepgeworteld is. Moedervlek weglaseren, vrij nieuwe methode en ook alleen gericht op de vlakke moedervlekken. De moedervlek bevriezen en daarna vlak vijlen, geschikt voor opstaande pigmentvlekken. Of de moedervlek vervagen middels een creme die hierin gespecialiseerd is. Het pigment wordt dan stap voor stap uit de moedervlek gehaald je stopt wanneer de vlek niet meer te zien is en je huid egaal oogt.

 

Ga voor meer informatie over het weghalen van moedervlekken naar:

moedervlekkenverwijderen.com