Enter in Blue
Image default
Woning en Tuin

De rietdekkersbranche

Nu heb je de keuze gemaakt om zo’n schitterend rieten dak aan te laten leggen maar welk bedrijf laat je dit uitvoeren? Er is net zoals bij elke branche natuurlijk grote kwaliteitsverschillen tussen bedrijven. In dit artikel laat ik u kennismaken met een topbedrijf uit deze branche!

Het bedrijf dat we gaan bespreken heet Van den Bergh Rietdekkers en is al meer dan 15 jaar een gevestigde naam binnen de Nederlandse rietdekkersbranche. Hoe lang gaat een rietendak mee? Dit is altijd afhankelijk van de kwaliteit van het riet en het onderhoud ervan. Gaat u in zee met dit rietdekkersbedrijf dan mag u ervan uitgaan dat het rieten dak zeker zo’n 35 jaar lang meegaat.

Het bedrijf werkt volgens een vast protocol voordat ze overgaan tot het plaatsen van het rieten dak. Ten eerste maakt het bedrijf altijd een technische analyse waarbij er wordt gekeken naar de hellingshoek van uw dak, de dakconstructie en dakopbouw. Het is namelijk niet altijd mogelijk om van elk pannendak een rieten dak te maken. Als de technische analyse, al dan niet met constructie wijzigingen, wel haalbaar is dan gaat het bedrijf over tot het maken van een offerte. Het bedrijf wil in de offerte alle mogelijke kosten opnemen zodat de klant niet voor verrassingen achteraf komt te staan. Dus moet er bijvoorbeeld timmerwerk verricht worden om de constructie haalbaar te maken dan worden deze externe kosten ook meegenomen, wel zo handig.

Nadat de offerte door de klant is geaccordeerd gaat het bedrijf de bouwvergunning voor u regelen. Sommige bedrijven willen dit wel is door de klant zelf laten doen maar Van den Bergh Rietdekkers neemt deze taak graag op want het heeft hier veel expertise in opgebouwd. Als deze fase ook is doorlopen staat er in feit niks meer in de weg en kan de bouw van het rieten dak beginnen!

http://www.rietwerk.nl/