Enter in Blue
Image default
Aanbiedingen

Waarop letten bij het kopen van de beste kattenmand

Waarop letten bij het kopen van de beste kattenmand

Of u nu naar de dierenarts gaat of naar het vliegveld, een goede design kattenmand heeft een aantal essentiële kenmerken voor het gemak en comfort van zowel de kat als de mens. Een hoogwaardige reismand moet comfortabel, handig en veilig zijn voor mens en kat. Ik heb vastgesteld dat de volgende kenmerken het belangrijkst zijn:

Vorm en ontwerp

Een design kattenmand moet groot genoeg zijn zodat een kat comfortabel kan liggen en zich kan omdraaien, maar niet zo groot dat hij zich niet veilig voelt. Omdat ze gemaakt zijn met de afmetingen van vliegtuigcabines in gedachten, voldoen de meeste kattendragers hieraan, maar sommige variëren in hoe krap of ruim ze zijn. Sommige kat dragers hebben ingebouwde uitbreidbare secties die de grootte van de drager kunnen verdubbelen of zelfs verdrievoudigen. Deze zijn ideaal om uw huisdier de kans te geven zich veilig uit te rekken op lange reisdagen.

Laaddeuren

Ik raad dragers aan die twee deuren hebben. Omdat katten van opties houden, kunnen ze de voorkeur geven aan in- en uitstappen via verschillende openingen. En als ze weigeren eruit te komen, kan het gemakkelijker zijn om ze voorzichtig uit een deur aan de bovenkant van de reismand te tillen dan ze uit de deur aan de voorkant te slepen.

Vloermat

De meeste dragers worden geleverd met een soort zachte vloermat. Idealiter is een vloermat machinewasbaar en kan hij aan de binnenkant van de tas worden bevestigd om te voorkomen dat hij gaat schuiven.

Zakken

Zakken zijn essentieel om de spullen van uw kat en uzelf bij de hand te houden. Een goede design kattenmand moet meer dan één zak hebben en ten minste één ervan moet worden afgesloten met een rits, knoop of klittenband.

Riemen en handgrepen

Een design kattenmand moet zowel een verwijderbare schouderriem hebben, bij voorkeur gewatteerd voor het comfort, als een dubbel handvat om op te tillen. Een knoop- of klittenband die om de handvatten heen zit en ze vastzet, is handig om ze in balans en uit de weg te houden.

Ventilatie

Gaaspanelen aan de zijkanten of bovenkant van de reismand zorgen voor de broodnodige ventilatie. Maar te veel panelen kunnen een angstige kat het gevoel geven te veel blootgesteld te zijn. Wolko zegt dat een goede vuistregel is dat het gaas ongeveer de helft van de reismand bedekt. Sommige reiszakken hebben een privacyklep die omhoog of omlaag kan, afhankelijk van de temperatuur en de specifieke behoeften van de kat.

Veiligheidsketting aan de binnenkant

Een kat die niet in een grote kattenmand wil zitten, kan uit de open deur schieten als het tijd is voor een pauze. Een veiligheidstouw aan de binnenkant kan voorkomen dat ze uit de deur schieten. We raden aan de halsband of het harnas alleen vast te maken wanneer u stopt om uw huisdier te voeren of water te geven. De koord in de draagzak mag niet worden gebruikt tijdens actieve reizen, omdat het huisdier dan in de knoop kan raken. Sommige draagzakken die geen volledige veiligheidstouw hebben, hebben een D-ring aan de binnenkant waaraan een riem kan worden vastgemaakt.

Bagageriem

Zoek voor gemakkelijk manoeuvreren op het vliegveld naar een grote kattenmand met een bagageriem die over een uitschuifbaar kofferhandvat kan worden geschoven. Sommige dragers hebben ook banden aan de buitenkant om ze aan de autogordel te bevestigen.

Luchtvaartvriendelijke afmetingen

De meeste dragers worden tegenwoordig gemaakt met het oog op de cabinevoorschriften van luchtvaartmaatschappijen. Luchtvaartmaatschappijen verschillen echter in de afmetingen van de dragers die zij accepteren op een vlucht. Bij Southwest Airlines mag een reismand bijvoorbeeld slechts 18,5 inch bij 8,5 inch bij 13,5 inch groot zijn, terwijl die bij United Airlines niet groter mag zijn dan 18 inch bij 11 inch bij 11 inch. Als u van plan bent te vliegen met uw huisdier, onderzoek dan de vereisten van uw favoriete luchtvaartmaatschappij voordat u een reismand koopt.

Een veiligheidscertificaat met crashtest

Een crash-getest veiligheidscertificaat is belangrijk als u van plan bent met de auto te reizen met de drager van uw kat op de stoel geplaatst. Het feit dat een reismand een gordel heeft, betekent niet dat het veilig is om ze op die manier te vervoeren. Hoewel onafhankelijke bedrijven hun producten aan crashtests kunnen onderwerpen, is het Center for Pet Safety de leider op het gebied van crashtests en veiligheidscertificering van reisdragers.

Opslag

Tenzij u vaak met uw kat reist, zoek dan naar een grote kattenmand die snel en gemakkelijk plat kan worden opgevouwen om hem op te bergen.

ID-label

Omdat je nooit weet wanneer je per ongeluk gescheiden raakt van je beste vriend. Het is ook cruciaal dat elk reizend huisdier een halsband draagt met een identificatieplaatje voor het geval hij of zij van de reismand wordt gescheiden.