Enter in Blue
Image default
Aanbiedingen

Garage of carport: wat zijn de voor- en nadelen?

Wanneer je net een nieuwe auto hebt, wil je er natuurlijk zeker van zijn dat de auto zo lang mogelijk mooi en nieuw blijft. Maar hoe kun je er nou echt zeker van zijn dat de auto zijn waarde behoudt? Dat kan bijvoorbeeld door een garage aan te bouwen of door een carport aan te schaffen. Beide bieden namelijk bescherming aan de auto tegen bijvoorbeeld extreme weersomstandigheden. Maar beide hebben ook zowel voor- als nadelen. Twijfel je nog? Lees dan snel verder!

De voordelen van een garage

 

Een garage kent vele voordelen. Het grootste voordeel van een garage aanbouwen is dat je eigenlijk een hele nieuwe opslagruimte creëert. Niet alleen voor de auto. Maar ook voor veel andere dingen, denk bijvoorbeeld aan fietsen, gereedschap, de grasmaaier, speelgoed, dozen, noem maar op! Daarnaast kunt u de ruimte gebruiken als hobbyruimte, om te sleutelen aan de auto of als plek voor de kinderen om te spelen. Een garage heeft veel verschillende opties, buiten het beschermen van de auto om. Een ander groot voordeel van een garage is dat het de woning in waarde zou laten stijgen.

 

De nadelen van een garage

Een garage heeft ook nadelen. Daarom is het handig dat je er goed over nadenkt met welke redenen je een garage wilt gaan aanschaffen. Ben je echt opzoek naar een extra opslagruimte? Of wil je enkel en alleen de auto beschermen? Het laten aanbouwen van een garage is namelijk erg duur en het kost ook redelijk veel tijd voordat de klus is geklaard.

 

De voordelen van een carport

 

Wanneer je echt alleen je auto wilt beschermen dan is een carport misschien een beter idee. Een carport heeft eigenlijk bijna dezelfde functie als een garage, het verschil is dat de carport niet volledig afgesloten is, het is eigenlijk meer een soort van overkapping voor de auto die u aan huis kunt plaatsen. Doordat de carport een open structuur heeft, denken veel mensen vaak dat de carport daardoor minder bescherming biedt, maar dat is echt een misvatting. Integendeel, heeft onderzoek juist aangetoond dat een carport juist meer bescherming te bieden heeft. Dat komt omdat je met een carport de kans op roest vermindert! Een ander voordeel is dat de carport gemakkelijk in gebruik is. Daarmee bedoelen we dat je er zeer gemakkelijk in en uit rijdt. In tegenstelling tot een garage, waar veel mensen toch nog wel wat moeite mee hebben!

 

De nadelen van een carport


Helaas zijn carports niet zo multifunctioneel als garages. Natuurlijk kun je ook je fiets of grasmaaier er onder zetten, maar het is zeker geen extra opslagruimte. Daarnaast biedt een carport ook geen protectie tegen diefstal zoals de garage. En hoewel een garage de auto wel bescherming biedt tegen extreme weersomstandigheden, de auto voelt helaas nog wel koud aan en de kans is groot dat je in de winter gewoon nog moet krabben!