Enter in Blue
Image default
Webdesign

Wat is online marketing?

Online marketing verschilt van traditionele marketing die in het verleden vooral werd ingezet als print-, televisie- of radiomarketing. Online marketing is ‘het gebruik maken van web-gebaseerde kanalen om uw boodschap, product of dienst over te brengen naar potentiële klanten’. Er zijn veel verschillende methodes die binnen online marketing gebruikt kunnen worden. Voorbeelden hiervan zijn e-mail marketing, social media marketing, display advertenties, zoekmachine optimalisatie (SEO) en nog veel meer! Het doel van online marketing is potentiële klanten bereiken via de online kanalen die zij het meest gebruiken.

Online marketing is voor iedereen!
De traditionelere marketingvormen (voor drukwerk, televisie en radio) waren (en zijn nog steeds) vaak onbetaalbaar. Daarnaast was het hierbij ook lang niet altijd mogelijk om snel en efficiënt doelgericht te werken. Dat is met online marketing wel anders! Laagdrempelig en zelfs kosteloos zijn er al voldoende mogelijkheden om snel uw doelgroep te bereiken. En dankzij handige software zijn resultaten ook nog eens constant inzichtelijk en meetbaar om waar nodig uw strategie aan te passen. Hoewel het online marketing is, kan dit ook voor offline bedrijven worden ingezet. Want zelfs bedrijven die geen webshop hebben of online minimaal actief zijn, kunnen online adverteren om zo hun diensten aan de juiste doelgroep te presenteren.

Wie regelt de online marketing?
U doet er verstandig aan om uw online marketing te regelen bij een partij die er verstand van heeft. Partijen op gebied van online marketing Eindhoven zijn dag in dag uit bezig met het ontwikkelen van online marketingcampagnes en kunnen u precies vertellen waar u het beste uw online focus op kunt leggen. Door middel van slimme tools zoals Google Analytics kunnen zij controleren of uw online doelstellingen worden behaald. Met Google Analytics kan een specialist zien via welke weg uw klanten op de website komen en waar en wanneer deze afhaken. Deze technologie is zelfs zo uitgebreid dat er gemeten kan worden op welk device een bezoeker uw website bezoekt. Met de verzamelde data kunnen zij de doelstellingen binnen een campagne aanscherpen om zo nog betere resultaten (conversies) voor u te behalen!

Vergeet uw webdesign niet!
Nu de online marketing van uw bedrijf op orde is, moet u ook zorgen voor een opvallend uiterlijk van uw website of webshop. U wilt in het oog springen met een professionele website die aansluit bij de identiteit van uw organisatie. Ook dit draagt bij aan meer conversies.  Dit kunt u doen door een passend webdesign te laten ontwikkelen. Met een goed webdesign wordt er bij een klant meteen een goede indruk achtergelaten, schept u vertrouwen en straalt u kwaliteit en professionaliteit uit. Als de eerste indruk slecht is, valt 90% van uw potentiële klanten al weg voordat u goed en wel begonnen bent. Dan zijn alle online marketing investeringen voor niks geweest. Mocht u zelf niet handig zijn in het bouwen van een website, dan bent u ook hiervoor bij webdesign Eindhoven aan het juiste adres!