Enter in Blue
Image default
Vakantie

Geniet van je droomvakantie op de vijf beste stranden van Italië

Italië heeft enkele van de mooiste stranden met wit zand en een diepblauwe zee. Het land is vooral bekend om zijn verschillende historische bezienswaardigheden maar er zijn ook vele stranden die adembenemend zijn. In dit artikel bespreken we de 5 mooiste stranden die je kan bezoeken in Italië.

5 beste stranden om te bezoeken in Italië

Hier vind je de 5 beste stranden die zowel door buitenlanders als door de plaatselijke bevolking bezocht worden.

Cala Brandinchi

Cala Brandinchi ligt in het noordoosten van Sardinië, in de buurt van San Teodoro. Het strand is bekend om de prachtig kleuren die de zee hier heeft. Deze bestaan uit verschillende tinten groen en blauw.

Het water van is er ondiep en kristalhelder en er is een zuiver wit zandstrand. Bovendien is het strand omringt met honderden prachtige dennenbomen. Mensen kunnen gaan snorkelen en waterfietsen in Cala Brandinchi. Er zijn vele chique bars en restaurants waar je je tijd kan doorbrengen met je geliefden. Om op het strand te geraken, is het hebben van een huurauto gemakkelijk. Op deze site vindt u meer informatie over autoverhuur: https://www.autoitaly.nl/.

Cala Goloritze

Cala Goloritze ligt in het oostelijke deel van Sardinië in de buurt van Baunei in Italië. Cala Goloritze is bekend om een 185 meter hoge rots die ook bekend staat als Monte Caroddi en die men mag beklimmen. Het water is hier ondiep en de zeebodem is rotsachtig, waardoor het perfect is om te snorkelen.

Bovendien kunnen de mensen vanaf Cala Goloritza gaan wandelen en vogels kijken met hun familie en vrienden. Cala Goloritze is één van de mooiste stranden van Italië.

La Caletta

Het strand van La Caletta ligt in het oosten van Sardinië, in de buurt van Siniscola. La Caletta staat bekend om zijn fijne witte zand en uitgestrekte diepblauwe water. De wind waait vaak zeer sterk op La Caletta waardoor de golven hier vaak zeer hoog en krachtig zijn.

Hierdoor komen vele toeristen naar hier om te windsurfen of kitesurfen. Er zijn ook verschillende restaurants waar je kan dineren en plaatsen waar je kan relaxen en zonnebaden.

Spiaggia Longa

Spiaggia Longa ligt in het noordelijke deel van Sardinië en is omgeven door honderden kleine eilandjes en prachtige rode rotsen. Spiaggia Longa is perfect voor iedereen die met zijn gezin op zoek is naar strandplezier.

Spiaggia Longa biedt verschillende watersportactiviteiten zoals snorkelen, duiken of waterfietsen. Men kan hier ook prachtig wandelen of kamperen. Er zijn verschillende bars van hoge kwaliteit en men vindt ook vele restaurants en andere ontspannende plekken in Spiaggia Longa. Met een auto van een autoverhuurdienst zal het reizen naar dit geweldige strand een stuk gemakkelijker zijn.

Torre Pali

Het strand van Torre Pali ligt in Puglia in Italië. Het water van Torre Pali is ondiep en bevat een uniek onderwaterleven. Het strand is een wit zandstrand met rustig turkoois water. De mensen in Torre Pali kunnen gaan snorkelen en een paar andere watersportactiviteiten uitoefenen.

Conclusie

Als je ooit in Italië bent en je graag wat tijd aan het strand wilt doorbrengen met je familie of een aantal spannende watersportactiviteiten wilt doen, zorg er dan voor dat je de hierboven genoemde stranden in Italië bezoekt. Met het huren van een auto bij een autoverhuurdienst zal de reis vlot verlopen. Vergeet ook niet om de verschillen autoverhuurdiensten te vergelijken, zodat je de beste keuze kan maken en een goedkope huurauto kan kiezen.

https://www.autoitaly.nl/