Enter in Blue
Image default
Mode en Kleding

Tips om te beginnen met hardlopen

Tips om te beginnen met hardlopen

Voordat u aan uw training begint, is het belangrijk om uw spieren op te warmen. Wandelen is een goede manier om dit te doen. Regent het buiten, trek dan wel een regenjas aan. Begin met een paar minuten langzaam te lopen en verhoog dan geleidelijk uw snelheid. Zo gaat uw hartslag omhoog en worden uw spieren voorbereid op de zwaardere activiteit die komen gaat. Vergeet niet om na de training ook af te koelen door een paar minuten lang in een langzamer tempo te lopen. Dit helpt je hartslag weer normaal te worden en voorkomt spierspanning. Door een paar minuten op te warmen en af te koelen, haalt u het meeste uit uw training en voorkomt u blessures.

Begin dan met korte duurlopen en bouw je uithoudingsvermogen op

Voor iedereen die ooit heeft geprobeerd een marathon te lopen, kan het belang van uithoudingsvermogen niet genoeg worden benadrukt. Het vermogen om door te gaan, zelfs wanneer je lichaam je smeekt te stoppen, is wat de winnaars van de minderen scheidt. Het opbouwen van uithoudingsvermogen is echter geen gemakkelijke taak. Het vereist ijverige training en veel geduld. Een goede plek om te beginnen is met korte duurlopen. Door de afstand en de intensiteit van de duurlopen geleidelijk op te voeren, geeft u uw lichaam de kans zich aan te passen en sterker te worden. Met elke week die voorbij gaat, zou je het gemakkelijker moeten vinden om de extra kilometers te lopen. 

Zorg ervoor dat je comfortabele schoenen draagt die geschikt zijn voor hardlopen

Iedereen die wel eens is gaan hardlopen, weet dat comfortabele schoenen en een regenjas dames een absolute must zijn. Er is immers niets erger dan blaren of pijnlijke voeten tijdens een goede training. Maar wat veel mensen zich niet realiseren is dat niet alle schoenen gelijk zijn als het gaat om hardlopen. In feite zijn er een paar belangrijke dingen te zoeken in een hardloopschoen om de best mogelijke ervaring te krijgen. Allereerst moet u een schoen kiezen met voldoende steun. Zo beschermt u uw voeten en enkels tegen de impact van elke stap. Ten tweede moet u ervoor zorgen dat de schoen een goede demping heeft, zodat schokken worden opgevangen en u minder snel moe wordt.

Loop op verschillende locaties om het interessant te houden

Wandelen is een weinig belastende vorm van lichaamsbeweging die verschillende voordelen heeft voor de gezondheid. Het kan uw stemming verbeteren, uw energieniveau verhogen en stress verminderen. Wandelen is ook een geweldige manier om uw omgeving te verkennen en wat frisse lucht op te snuiven. Als u op zoek bent naar manieren om uw wandelroute te mixen, overweeg dan om op verschillende locaties te wandelen. Een verandering van omgeving kan helpen om het interessant en gemotiveerd te houden. Het park is een geweldige plek om te wandelen, omdat er vaak paden zijn die door de bomen en bloemen slingeren. Als u in de buurt van het strand woont, kan wandelen op het zand een leuke en uitdagende training zijn. Er zijn ook vele andere plaatsen om te wandelen, zoals rond een meer, in een bos of zelfs in een winkelcentrum of stadscentrum. Wel is het zaak dat je de juiste schoenen draagt en wanneer het regent, je ook een regenjas kind aantrekt om droog te blijven.