Enter in Blue
Image default
Dienstverlening

Nieuwe keuken met elektricien Vlaanderen

Eens per tien jaar heb je een nieuwe keuken nodig of als je een nieuw huis hebt gekocht, die nog gebouw moeten worden. Dan heb je vaak de keuze om zelf een eigen keuken te mogen kiezen. Heb je in je huidige woning een nieuwe keuken nodig, dan kan het zijn dat de meterkast daar niet opgebouwd is. Een nieuwe keuken is namelijk voorzien van een vaatwasser, koelkast, oven en of magnetron, inductieplaat en soms een cooker. Al deze apparaten hebben een vermogen van 2000 watt of zelfs hoger. Om al deze keukenapparatuur goed in de meterkast te kunnen aansluiten is het handig om een elektricien Vlaanderen in te huren.

Aansluiten nieuw keukenapparatuur

Het aansluiten van nieuw keukenapparatuur klink simpel maar dat kan best tegen vallen. Het aansluiten van de apparatuur is een kwestie van stroom te koppelen aan het apparatuur. Een handige tip hiervoor is om dit niet achter het apparatuur te plaatsen in verband met een toekomstige reparatie. Een andere tip is om goed op te letten hoeveel watt elk apparaat nodig heeft. Bij het installeren van een nieuwe keuken kun je een nieuwe groep maken in de meterkast, voor alleen keukenapparatuur. Het kan voorkomen als je je groepenkast wilt gaan uitbreiden, dat deze geheel vervangen moet worden. De groepen moeten voorzien zijn van minimaal twee aardschakelaars en een hoofdschakelaar.

Hoe maak je een nieuwe groep in de meterkast 

Nu je weet waar je op moet letten als je je nieuwe keuken apparatuur wilt gaan aansluiten, kan het dus voorkomen dat je je groepen moet gaan uitbreiden. Hierbij moet je rekening houden met gehele vervanging van de groepen. De groepen moet voldoen aan minimaal twee aardschakelaars en een hoofdschakelaar. In totaal kunnen er maximaal vier groepen op een aardschakelaar er kunnen dus totaal een aantal groepen ontstaan. Wil je verder nog extra stopcontacten in de keuken dan valt dit ook onder een groep. Bij een inductieplaat gelden er wel andere regels, dit komt door de vele watt wat een inductieplaat vraagt.