Enter in Blue
Image default
Electronica en Computers

Printen is uitgebreider dan je denkt

Iedereen maakt wel eens gebruik van een printer. Op het werk, op school of gewoon thuis wordt er genoeg geprint. Er zijn zwart-wit printers, kleuren printers, maar ook allemaal andere soorten printers. Er zijn ook printers die codes printen, waardoor je bijvoorbeeld een product kan coderen met een ander apparaat. Het apparaat scant de code, waarna het apparaat de code herkent. Deze codes worden ook geprint en worden door heel  wat bedrijven gebruikt. Dit wordt productcodering genoemd.

Een voorbeeld van een goede productcodering is bijvoorbeeld bij de supermarkt. De producten die in de supermarkt verkocht worden hebben allemaal barcodes. Op de verpakking  van een product kan je een barcode printen om het te kunnen scannen met een speciale codescanner. Als je bij de kassa komt en je gaat afrekenen, scant de kassamedewerker de barcode. Het product staat met een code in het systeem, waardoor het allemaal automatisch wordt gescand met de juiste prijs en het product wordt herkent. Dit zorgt ervoor dat niet alles handmatig gedaan hoeft te worden en dat kost natuurlijk een stuk minder tijd. Een goede uitvinding die erg effectief is voor de markt en die het werk makkelijker maakt voor de medewerker, maar ook voor de klant.

Een andere printvorm waarbij een code wordt geprint is met een QR code printer. Een QR code printen wordt gedaan met een speciale printer die de speciale code op papier of andere soorten materiaal afdrukt. Een QR code is te scannen met een smartphone, waarna je naar een speciale pagina of website doorgestuurd wordt van het desbetreffende bedrijf/product. Een QR code wordt ook vaak voor verrassing van de klant gebruikt, omdat de doorverwijzing nog niet is te zien en bedoeld is om je te verassen door de producent.

Er zijn dus veel opties om codes te printen. Dit was een klein gedeelte van de code printers die er bestaan. Op deze manier is het gedeelte wat je print interactief. De barcode is te scannen met een scanner en de QR code is te scannen met een smartphone of tablet. Genoeg keus dus!

http://www.kba-metronic.com/nl/

Gerelateerde artikelen

De 4 beste drones van 2014

WhatsApp Downloaden

Migratie office 365