Enter in Blue
Image default
Financieel

Bereken zelf de premie

Bereken zelf de premie van je autoverzekering

Dankzij het internet zijn wij niet langer afhankelijk van een adviseur bij het zoeken en regelen van een autoverzekering. Het is snel en eenvoudig. Op basis van een handjevol gegevens over jou, je auto en eventueel huidige verzekering rolt er een bijpassend product uit. Vervolgens kun je zelf kijken in hoeverre je je in de producten kunt vinden. Hierbij is het verstandig om naar de kenmerken van de individuele autoverzekeringen te kijken. Op deze manier sta je achteraf niet voor vervelende situaties.

 

Kenmerken van aanbieders en hun pakketten

Naast het berekenen of simuleren van je autoverzekering is het handig naar de kenmerken van de aanbieders en hun pakketten te kijken. Wanneer je de details induikt, kun je op de lange termijn flink wat geld besparen op je autoverzekering. Sommige aanbieders bieden een extra korting wanneer je besluit de verzekering online aan te vragen. Bij anderen maak je kans kan op een jaar gratis autoverzekering of bieden een extra korting voor de jongen rijders onder ons. Weer andere aanbieders bieden korting als je bijvoorbeeld minder dan 10.000 of 30.000 kilometer rijdt.

 

Vergelijk meerdere autoverzekeringen met elkaar

Wanneer je op zoek bent naar een autoverzekering kun je het beste bij meerdere aanbieders kijken zodat je een goed beeld hebt van de mogelijkheden. Vrijwel alle verzekeraars bieden op hun website een berekening of simulatie. Je kunt deze websites individueel bezoeken of gebruik maken van een vergelijkingssite. Bij een vergelijkingssite heb je alle beschikbare verzekeringen in één oogopslag. Vervolgens is een bezoekje aan de verzekeraar een manier om de details uit te pluizen.