Enter in Blue
Image default
Woning en Tuin

Jouw klusproject met polycarbonaat platen realiseren

Wil je jouw klusproject realiseren en daarom een polycarbonaat plaat kopen? Dan kun je uit verschillende varianten kiezen. Je kunt namelijk varianten van opaal, glashelder en getint polycarbonaat vinden. De materialen zijn wel binnen als buiten inzetbaar, waardoor je altijd profiteert van wat er mogelijk is. Buitenshuis zal het voornamelijk om een overkapping of carport gaan. De platen zijn UV-bestendig, waardoor al jouw spullen onder de overkapping beschermd zijn tegen de zon. Ook zullen de platen zelf niet snel van kleur veranderen. Je kunt daarom jarenlang genieten van dezelfde kleur als de kleur die je aangeschaft hebt.

 

Verschillende varianten om aan te schaffen

De polycarbonaat platen zijn van thermoplastisch polymeer. De vervaardiging van de platen wordt onder hoge temperaturen gedaan, zodat deze in iedere vorm gemaakt kan worden. Je kunt daarom ook een transparante variant aanschaffen, die perfect voor een terrasoverkapping inclusief wanden kan dienen. Als je juist meer privacy wilt hebben, kan de getinte variant weer nieuwe voordelen met zich meebrengen. Wel heb je altijd voldoende stevigheid in handen. De platen zullen niet zomaar ombuigen of kapotgaan. Het is een duurzame investering die je kan helpen om jarenlang te genieten van jouw nieuwe overkapping en zitgedeelte.

 

Weinig onderhoud nodig

Het is belangrijk dat je de andere specificaties van de polycarbonaat platen ook gaat bekijken. De platen zijn namelijk ook bestand tegen vrijwel alle weersinvloeden. Zo zal regen geen kans krijgen om de platen kapot te maken en zal het met een sneeuwbui ook niet zomaar ombuigen. De enige manier om de platen kapot te krijgen, is door er hoge temperaturen op te houden. Deze moeten dan boven de 120 graden Celcius zijn. Tevens zijn de platen vrijwel geheel onderhoudsvrij. Je hoeft jarenlang vrijwel niets meer te doen om de platen van een goede uitstraling te laten voorzien.

 

De eenvoudige montage

De platen kunnen in vrijwel iedere afmeting aangeschaft worden. Er zijn verschillende standaardafmetingen terug te vinden, maar je kunt ze ook geheel op maat laten maken. Hierdoor heb je altijd de overkapping die je wenst te hebben en je kunt binnen een korte tijd met de montage beginnen. De flexibiliteit zorgt er ook voor dat er een eenvoudige montage is en je niet lang bezig bent met het klussen. De mogelijkheden met deze platen zijn eindeloos en je hebt binnen een korte tijd een extra overdekte ruimte in jouw tuin of ander project.