Enter in Blue
Image default
Aanbiedingen

3 Leuke uitstapjes met je baby

Wat is er leuker dan er lekker op uit gaan met je zoon of dochter. Veel ouders van jonge kinderen vind dit natuurlijk erg leuk, maar wat kan je eigenlijk allemaal doen met een baby. Een uitje met een baby betekent dat je natuurlijk goed moet blijven op letten op je kind. Je kan je baby nog niet zelfstandig bezig laten gaan, en dus moet je een uitje zoeken die voor zowel je baby leuk als voor je zelf. Als je verder leest kan je drie leuke uitjes vinden voor ouder en kind, en wordt er kort besproken wat je niet mag vergeten voor het op pad gaan met je baby.

De dieren op zoeken

Jonge kinderen vinden alle soorten dieren erg leuk om te bekijken of om even te aaien. Een uitje voor jong en oud is daarom zeker een plek waar je dieren kan bezoeken. Dit kan je doen in een dierentuin, maar ook op de kinderboerderij is de mogelijkheid om naar de dieren te kijken. Het nadeel van een dierentuin is dat je als ouder veel geld betaald om te kijken naar dieren, terwijl je kind het waarschijnlijk niet lang volhoudt. Je kind kan altijd wel gratis naar binnen, maar de vraag is of een dagje naar de dierentuin voor een bepaald bedrag het wel echt waard is. Daarom is het soms beter om gewoon naar de kinderboerderij te gaan. Je kind zal dit al enorm leuk vinden, en deze kinderboerderijen zijn over het algemeen gratis om te bezoeken.

Fiets of wandeltocht

Straalt de zon en is de tempratuur zeer aangenaam? Dan is het zeker een leuk uitje om samen met je baby een leuke fiets of wandeltocht te maken. Je kan van te voren makkelijk een route uitstippelen waar je misschien door het bos gaat, langs een speeltuin komt of langs een kinderboerderij komt. Lekker van het weer genieten en een mooie wandeling of fietstocht maken is een ideale bezigheid voor ouder en kind. Je kind zal op de terugweg waarschijnlijk in slaap vallen, en zo heb je als ouder ook een tocht waar je zelf enorm van kan genieten.

Een speeldate

Voor je baby is het leuk om met andere kinderen bezig te zijn. Dit is naast de gezelligheid ook goed voor de ontwikkeling van je baby. Nu kan je als ouder makkelijk met een kennis, vriendin of een lid van de familie afspreken en samen op een soort van dubbeldate gaan. De kinderen kunnen lekker samen spelen terwijl jij met de ander ouder ook lekker bij kan praten.

Niet vergeten!

Als je met je baby op pad gaat is het belangrijk om met bepaalde zaken rekening te houden. Zo kan het bijvoorbeeld erg warm zijn of de zon kan sterk schijnen. Voor een baby is het niet goed om veel in contact te komen met de zon, en dus is het belangrijk om met de kleding hier rekening meet te houden. Het is belangrijk om een hoofdeksel te dragen, en kleding die luchtig is, maar ook beschermt. Verder moet je natuurlijk ook zoveel mogelijk de schaduw opzoeken, en zorgen voor genoeg drinken. Is je baby lopen aan het ontdekken of loopt je baby al steeds meer? Dan is het goed om sterke babyschoenen of babyslofjes om de voetjes van je baby te doen. Het schoeisel moet de kwetsbare voetjes beschermen tegen onopgemerkte scherpe materialen buiten. Het is daarnaast ook belangrijk om reservekleding, luiers en andere verzorgingsproducten mee te nemen.