Enter in Blue
Image default
Dienstverlening

Zorg voor veiligheid op de werkplek

Vooral in restaurants is het noodzakelijk dat er direct gereageerd kan worden als een brand optreedt tijdens de kookwerkzaamheden. In vrijwel alle gevallen is er binnen handbereik een brandblusser of schuimblusser aanwezig waarmee de branden snel bestreden kunnen worden. Kijk hierbij wel uit voor je eigen veiligheid en zorg dat je geen brandwonden oploopt. Mocht je jezelf wel bezeren pak dan direct de verbandkoffer erbij. In de inhoud verbandkoffer kun je meestal nagaan of er zalf in zit die de wond kan helen. De koks moeten altijd wel rekening houden met de eigen veiligheid bij het bereiden van het voedsel. De keukens worden zo gemaakt dat veiligheid voorop staat en altijd voldoende ruimte blijft om te handelen in noodsituaties. De schuimblusser moet echter wel elk jaar nagekeken worden ofwel gekeurd. Er wordt dan gekeken of deze nog voldoet aan alle eisen voor een veilig blusmiddel. Je wilt natuurlijk niet hebben dat als er brand uitbreekt het blusmiddel hapert. De veiligheid is natuurlijk heel belangrijk en dan vooral op de gevaarlijkere werkplekken. Soms werk je in een team en dan hebben er meestal maar één of twee een bhv cursus gehad. Dit kan een nadeel zijn als er snel gehandeld moet worden. Als mensen zichzelf bezeren weten in de meeste gevallen de mensen die geen bhv cursus hebben gevolgd niet welke handelingen er verricht moeten worden. De bhv’er zal dan geraadpleegd worden om te assisteren bij de hulpverlening. De cursus kost een hoop geld en dat is ook de reden dat niet iedereen binnen een bedrijf is voorzien van een cursus. De cursus duurt meestal twee dagen, maar als je het versnelt doet dan zal dit afgerond zijn binnen één dag. Deze cursus bestaat uit een theoretisch gedeelte en een praktijkgedeelte die succesvol afgerond dienen te worden om een certificaat te behalen.

https://www.schoens-safety.nl/