Enter in Blue
Image default
Bedrijven

Waarom aan de slag gaan bij een detacheringsbureau?

Twijfel je om aan het werk te gaan via detachering? Dan moet je zeker verder lezen. Detachering is een manier van werken waarbij een detacheringsbureau medewerkers in dienst heeft die het bureau uitleent aan organisaties of bedrijven die voor opdrachten of projecten werknemers nodig hebben voor slechts een bepaalde periode. Die opdrachten of projecten kunnen 3 maanden duren, een half jaar of soms zelfs een jaar. Detachering software is makkelijk om de administratie van de detachering werknemers bij te houden. In dit artikel overlopen we waarom detachering een goede keuze is.

Detachering kan je carrière een mooie boost geven. Twijfel je nog over welke baan het best bij je past of hou je niet van het idee van jarenlang hetzelfde te doen in hetzelfde bedrijf met hetzelfde team, dan is detachering iets voor jou. Met detachering kan je op een relatief korte tijd veel verschillende competenties en uiteenlopende kennis opdoen. Je leert verschillende werkzaamheden en werkomgevingen kennen. Ook kan je je netwerk flink uitbreiden door alle contacten met collega’s, managers, werkgevers en klanten en daar zal je in de toekomst ongetwijfels baat bij hebben. Dankzij detachering kan je werken bij veel verschillende opdrachtgevers en organisaties, dat betekent dus ook dat je bij veel organisaties een kijkje binnen de deur kan nemen. Je kan de verschillende bedrijfsculturen ontdekken en zo beter weten wat er bij je past en wat niet.

Bovendien heb je met detachering ook gewoon een vast arbeidscontract. De detacheringsorganisatie is dus je werkgever en vanuit de organisatie wordt je bij de vragende bedrijven of organisaties in de personeelsplanning geplaatst. Dat arbeidscontract is meestal voor een bepaalde duur en je hebt de normale voorwaarden zoals een opzegtermijn, een maandloon en ziekte- en zwangerschapsverlof. Het detacheringsbureau leent jou gewoon als professional uit aan een opdrachtgever, waar je je dagelijkse werkzaamheden uitoefent.

https://www.mysolution.nl/nl-NL/Home