Enter in Blue
Image default
Aanbiedingen

Airco voorbereiden op zomer

Niets belast uw airconditioningsysteem zo goed als de hoge temperaturen van het zomerseizoen. De hete zomermaanden betekenen dat uw (mobiele) airco overuren maakt om uw huis op een comfortabele temperatuur te houden voor u en uw gezin. Als uw airco-systeem de komende maanden niet goed is voorbereid, betaalt u mogelijk veel meer dan u nodig heeft. voor uw elektriciteitsrekening.

Als u op het laatste moment controles of reparaties aan uw airconditioningsysteem moet uitvoeren voor of zelfs tijdens de zomer, dan kunt u erop vertrouwen dat een van de meest vertrouwde HVAC-bedrijven u voorbereidt. 

In dit artikel bespreken we enkele van de beste manieren om uw airco voor te bereiden op de zomerse hitte – zodat u uw apparaat tijdens de heetste maanden van het jaar topprestaties kunt laten leveren.

Wijzig de filters

Een van de gemakkelijkste voorbereidingen voor de zomer die u kunt treffen voor uw airco systeem, is om uw filters te vervangen. Wisselstroomfilters kunnen vuil en verstopt raken, wat een zware belasting voor uw wisselstroomsysteem kan betekenen, wat leidt tot hogere energiekosten, een minder comfortabel binnenklimaat en uiteindelijk een volledige storing van uw apparaat. Door uw oude filter te vervangen door een nieuwe, schone, kunt u ervoor zorgen dat uw lucht zo goed mogelijk stroomt – de hele zomer lang.

Reinig de spoelen van de airco

De spoelen op uw Tristar airconditioner kunnen vuil worden, waardoor ze minder effectief zijn als het gaat om het afkoelen van de freon die door uw systeem beweegt. Gebruik een hoogwaardige spiraalreiniger om de batterijen eenmaal per jaar schoon te maken om ze goed te onderhouden

Laat de (mobiele) airco nakijken

Als u uw hele AC-systeem wilt laten controleren door een HVAC-professional, plan dan een inspectie voor AC-onderhoud. Een inspecteur kan elk belangrijk onderdeel van uw AC-systemen controleren om er zeker van te zijn dat deze optimaal presteert. Als er een probleem is dat moet worden opgelost, weet een vertrouwde HVAC-expert wat hij eraan moet doen en hoe u een storing van uw AC-unit kunt voorkomen wanneer u deze het meest nodig heeft.

 

Maak de buitenunit van de split airco schoon

De buitenunit voor uw split airco kan vuil worden door stof, gemaaid gras, knaagdiernesten en ander buitenafval. Als het vuil is, kost het meer moeite om je freon af te koelen, waardoor je elektriciteitsrekening omhoogschiet en je apparaat harder moet werken dan nodig is. Dit kan resulteren in voortijdige uitval van uw gehele airconditioningsysteem. Om defecten of kostbare reparaties of vervangingen te voorkomen, dient u deze schoon te houden door de spoelen regelmatig schoon te maken.

Zorg ervoor dat uw ventilatieopeningen vrij zijn van rommel

Elk airco systeem is uitgerust met inlaatopeningen en retouropeningen. Inlaatopeningen zuigen lucht naar de airco-eenheid, terwijl retouropeningen de lucht naar elke kamer verspreiden. Als uw inlaatopeningen geblokkeerd zijn, zal uw AC-systeem veel harder werken om te proberen lucht door de geblokkeerde ventilatieopening naar binnen te brengen. Zorg ervoor dat uw ventilatieopeningen vrij zijn van vuil en stof door ze regelmatig schoon te maken.

Upgrade uw thermostaat

Een andere eenvoudige manier om het gebruik van uw airconditioner te verlengen, is door uw thermostaat te upgraden. De meeste huizen hebben verouderde thermostaten en upgraden naar een programmeerbare of slimme thermostaat kan resulteren in een betere efficiëntie en nauwkeuriger koelen en verwarmen. Een slimmere thermostaat kan u helpen bij het plannen van uw airconditioner om ook op bepaalde tijden aan te gaan, om ervoor te zorgen dat deze alleen wordt gebruikt wanneer u hem nodig hebt.

Gebruik jaloezieën en gordijnen

Om het gebruik van een split-unit te verlengen, moet u ervoor zorgen dat deze niet onnodig wordt overbelast. Een snelle manier om ervoor te zorgen dat uw huis zo koel mogelijk blijft zonder uw airconditioning te overbelasten, is door jaloezieën en gordijnen te gebruiken om de warmte van de zon buiten uw huis te houden. Jaloezieën en gordijnen zijn een geweldige manier om uw huis koel te houden en uw airco efficiënt te laten werken – om nog maar te zwijgen van het feit dat het ook veel kan helpen uw energiekosten laag te houden.