Enter in Blue
Image default
Woning en Tuin

Waar moet een goede thermoskan aan voldoen?

Bijna elk huishouden heeft in één vak zijn keuken kastjes wel een thermoskan staan. Zo’n warmtekan is zo handig! Vooral je je veel op pad gaat en je niet al te veel geld uit wilt geven aan drankjes voor onderweg. Natuurlijk is het gezellig om tijdens je fietstochtje even op een terrasje te gaan zitten met een lekker drankje voor je neus. Maar dat is nou eenmaal niet voor iedereen betaalbaar. Bovendien zijn er mensen die juist van dat kneuterige houden. Voor hen hoeft al die luxe niet. Die mensen nemen liever een thermoskan gevuld met warme koffie of thee mee op de fiets of in de auto. En drinken dit onderweg op!

Goede thermoskannen

Een goede thermoskan moet ten eerste je drank zo lang mogelijk warm houden. Hij moet de drank dus heel goed kunnen issoleren. Bij aankoop kun je dat niet aan de buitenkant van een thermoskan zien. Vaak verteld de prijs je wel of de desbetreffende kan een beetje kwaliteit heeft. De duurdere thermoskannen van rond de 60 euro bieden vaak een goede isolatie. Naast die goede isolatie is het ook van belang dat de kan er degelijk uitziet. Dat hoeft niet als je zo’n isoleerkan gewoon voor de gezelligheid voor kantoor of thuis koopt. Maar wel als je de kan voornamelijk mee op pad wilt nemen. Belangrijk is dan ook dat de kan niet lekt als deze niet rechtop staat. Ook voor deze wensen moet je echt naar de wat duurdere thermoskannen kijken.

 

 

Thermoskan die extra lang warmte houdt

Je moet dus letten op de compact heid, is de kan makkelijk in mijn tas te vervoeren? Of gebruik ik de kan alleen voor thuis en mag deze er juist wél gezellig uit zien? En blijft mijn drinken lang warm?? Daarnaast is het ook van belang hoe groot de koffiekan is. De meeste kannen hebben een inhoud van 1 liter. Dat is voor de meeste mensen voldoende. Wil je een grotere thermoskan van bijvoorbeeld 1,5 liter of 2 liter, dan wordt de keuze flink minder, maar ze zijn er wel.