Enter in Blue
Image default
Onderwijs

Wat je kunt verwachten van de functie verkoopmedewerker

Als je graag met mensen werkt en graag contact hebt met klanten is het werk als verkoopmedewerker misschien wel iets voor jou. Als verkoopmedewerker ben je namelijk het aanspreekpunt voor klanten en letterlijk het gezicht van je bedrijf. Je kunt hiervoor, ook als volwassene, een beroepsgerichte opleiding voor gaan volgen zodat je goed op de arbeidsmarkt staat. Als je denkt dat dit beroep wel iets voor je is kun je vooral eens verder lezen. Wat doet een verkoopmedewerker en wat verdient een verkoopmedewerker? Dit zijn vragen die in dit artikel voor je beantwoord zullen worden.

Wat je gaat doen

Als verkoopmedewerker ben je vooral bezig met het verkopen van producten en het adviseren van klanten. Daarnaast beantwoord je vragen van klanten en doe je soms ook administratieve taken. Vaak werken verkoopmedewerkers in winkels, maar ze zijn ook te vinden op evenementen en beurzen. Het is dus een zeer afwisselend beroep. Waar je precies werkt en wat je moet doen hangt natuurlijk af van het bedrijf waarvoor je werkt.

Wat je gaat verdienen

Het salaris dat je gaat verdienen hangt heel erg af van je ervaring, leeftijd en opleidingen. Als startend verkoopmedewerker kun je rekenen op zo’n 1250 euro per maand, maar dat kan door het opdoen van ervaring natuurlijk stijgen in de loop der jaren. Soms kunnen verkoopmedewerkers bonussen krijgen door meer te verkopen. Dus ook op die manier kun jij je inkomen verhogen. Dit ligt echter aan je werkgever.

Waar je kunt studeren

De studie kun je volgen bij Fabius Opleidingen. In deze opleiding verbeter je de vaardigheden die je nodig gaat hebben als verkoopmedewerker. Na het succesvol afronden van de opleiding heb je twee vakdiploma’s waarmee je sterk op de arbeidsmarkt staat en meteen aan het werk kunt met vaardigheden en kennis waar je echt wat aan hebt.