Enter in Blue
Image default
Dienstverlening

Slotenmaker

Slotenmaker is een van de oudste beroepen in de wereld. Toen er deuren kwamen duurde het niet lang voordat er ook slotenmakers kwamen.

Slotenmakers maakten sloten op maat voor huizen van rijke mensen. De rijken waren de enige dat sloten op hun deur hadden. De slotenmakers leerden hun vak aan leerlingen en deze namen weer later hun eigen leerlingen. Zo kwamen er steeds meer slotenmakers bij. Het werd uiteindelijk voor iedereen betaalbaar om sloten op hun deuren te laten zetten. De kwaliteit van de sloten waren wel heel verschillend. Het was een ambacht en je had hele goede slotenmakers en ook hele slechte.

Nu worden sloten in fabrieken gemaakt en niet meer door de slotenmakers zelf. Zo is er een standaard ontstaan voor sloten en je hebt ook veel verschillende werken. Een slotenmaker in Den Haag houdt zich bezig met installeren van sloten en het vervangen ervan. Een slotenmaker Den Haag moet ook vaak sloten openmaken. Mensen vergeten wel eens hun sleutels of raken het kwijt. Het is dan aan de slotenmaker Den Haag om de deur open te maken.

Wat ook vaak voorkomt is dat de sleutel in het slot afbreekt en ook in deze situatie moet de slotenmaker de deur openmaken en het slot repareren.

slotenmakersindenhaag.nl/

a1beveiliging.nl/

deslotenmaker.com/