Enter in Blue
Image default
Aanbiedingen

Vliegenvangers HACCP

Vliegenvangers in HACCP

HACCP, of Hazard Analysis and Critical Control Points, is een voedselveiligheidssysteem dat wordt gebruikt in de voedingsindustrie om mogelijke gevaren voor de voedselveiligheid te identificeren, te evalueren en te beheersen. Vliegenvangers spelen een belangrijke rol in het handhaven van de voedselveiligheid in bedrijven die met voedsel werken.

Voedselbesmetting door vliegen

Vliegen kunnen fungeren als dragers van ziekteverwekkers en bacteriën, die ze gemakkelijk kunnen overbrengen naar voedsel en oppervlakken. In een omgeving waar voedsel wordt verwerkt, bereid of opgeslagen, vormen vliegen een potentiële bron van voedselbesmetting. Dit kan leiden tot voedselbederf, voedselvergiftiging en andere gezondheidsrisico’s voor consumenten.

Vliegenvangers in HACCP-plan

Vliegenvangers zijn een essentieel onderdeel van het HACCP-plan voor voedselveiligheid. Ze helpen bij het verminderen van vliegenpopulaties in en rondom de voedselverwerkende ruimtes. Hierdoor wordt het risico op voedselbesmetting aanzienlijk verminderd.

Bedrijven die onder HACCP-richtlijnen werken, moeten strategisch vliegenvangers plaatsen op kritieke punten, zoals in keukens, opslagruimtes en productiegebieden. Elektrische vliegenvangers met UV-licht en kleefstrips zijn vaak de meest gebruikte opties in HACCP-omgevingen. Deze vliegenvangers trekken vliegen aan met het UV-licht en vangen ze vervolgens veilig op de kleefstrips, zonder het gebruik van chemicaliën of giftige stoffen.

Periodiek onderhoud

Het is van cruciaal belang dat vliegenvangers in HACCP-omgevingen regelmatig worden geïnspecteerd en onderhouden. De kleefstrips moeten op tijd worden vervangen en het opvangbakje moet worden geleegd om te voorkomen dat dode vliegen zich ophopen en een potentiële bron van verontreiniging vormen.

Conclusie

Vliegenvangers spelen een belangrijke rol in het waarborgen van de voedselveiligheid in HACCP-omgevingen. Door vliegenpopulaties effectief te verminderen, verlagen vliegenvangers het risico op voedselbesmetting en beschermen ze de gezondheid van consumenten. Het strategisch plaatsen en regelmatig onderhouden van vliegenvangers is essentieel om een hygiënische en veilige voedselverwerkende omgeving te waarborgen in overeenstemming met HACCP-richtlijnen.

https://antivliegenshop.nl/horeca-vliegenvangers/