Enter in Blue
Image default
Zakelijk

Trouw

De loyaliteit van werkgevers naar werknemers is de laatste jaren, al dan niet onder invloed van de economische crisis, toch echt wel naar een dieptepunt gezonken. Andersom zijn werknemers eigenlijk best wel trouw naar hun werkgevers, dit blijkt uit de resultaten van een onderzoek van Great Place to Work. Hoewel de loyaliteit wel iets gedaald is geeft toch nog steeds 83 procent van de Nederlandse werknemer aan te willen blijven werken bij zijn dan wel haar huidige werkgever. De cijfers van dit onderzoek zijn over het algemeen altijd vrij accuraat aangezien aan het onderzoek ruim 29.000 mensen meedoen, verdeeld over 120 organisaties.

Loyaliteit is sowieso altijd een interessant onderwerp. Eigenaren van honden zijn vaak jaren bezig om een hond te trainen om echt loyaal te worden naar zijn baas. Met goede training lukt dit ook in bijna alle gevallen wel en ontstaat er een prachtig band tussen hond en baasje. Als ondernemer ben je natuurlijk altijd enorm benieuwd wat de winkel loyaliteit bijvoorbeeld is. Dit is tegenwoordig te meten  door middel van software die de Wi-Fi signalen van mensen registreert. Tevens kun je met behulp van deze software ook de winkelroute in kaart te krijgen.

Bij het onderzoek van Great Placet o Work werd er niet enkel naar dit onderwerp onderzoek gedaan, nee er werd naar nog veel meer interessante onderwerpen onderzoek verricht. Zo werd er bijvoorbeeld ook onderzoek gedaan naar gelijke behandeling op de werkvloer. Hieruit bleek dat ruim een derde van de werknemers vindt dat de manager bepaalde mensen voortrekt. Een ander interessant onderzoeksonderwerp was het team gevoel op de werkvloer. Dit blijkt wel goed te zitten want bijna 80 procent van de werknemers spreekt van een familie- of een teamgevoel. Maar liefst 85 procent van de Nederlandse werknemers geeft aan te rekenen op collega’s en dit is natuurlijk een waanzinnig percentage.

http://www.crumbbase.nl/