Dit moet je weten over de oplevering van je nieuwwoning

Als u de aannemer de woning laat bouwen, vindt de oplevering plaats aan het einde van de werkzaamheden. Wat betekent dit en hoe moet je je gedragen? Wat zijn uw rechten en plichten? Als uw aannemer klaar is met het bouwen van het huis, zal hij het huis aan u “afleveren”. Op dat moment heeft u als klant de mogelijkheid om de projecten te controleren en te zien of ze volledig en correct zijn uitgevoerd. Soms wordt dit allemaal thuisbezorging genoemd.

Meestal 2 opleveringen

Meestal zijn er twee fasen van levering aan een nieuw huis, namelijk tijdelijke levering en definitieve levering. Als de Brian Act van toepassing is (u kunt hier meer informatie lezen), moet u dubbel leveren. Controleer uw contract met de aannemer om de verwachte leveringsmethode en de betekenis van elke levering te begrijpen.

Voorlopige oplevering

Na de tijdelijke acceptatie moet u de aannemer op de hoogte stellen van zichtbare gebreken in de woning. Als er nog wat werk moet worden gedaan (er ontbreekt bijvoorbeeld nog een sokkel), of er zijn duidelijke gebreken in het reeds uitgevoerde werk (bijvoorbeeld vlekken op het vensterglas), dan is het belangrijk om op de tijdelijke acceptatie te letten.

Besteed alstublieft alle aandacht aan deze levering en zorg ervoor dat uw beoordeling compleet is. Na levering kunt u geen andere zichtbare gebreken noemen die hadden kunnen worden geïdentificeerd. Laat u bijstaan ​​door uw eigen architect en laat ze bij oplevering verschijnen.

Een afleverrapport wordt meestal opgesteld en ondertekend door al het aanwezige personeel. Het is belangrijk om alle door u geïdentificeerde defecten op te nemen, inclusief het moment waarop de aannemer alle problemen tijdens het proces op orde heeft gebracht. Indien er gebreken zijn of te veel werk moet worden verricht, kan de tijdelijke acceptatie worden geweigerd.

Niet alleen daar wonen

Het is aan te raden om niet in een nieuwe woning te gaan wonen voordat u deze tijdelijk heeft geaccepteerd. In de overeenkomst tussen u en de aannemer kan een bepaling zijn opgenomen dat als u in de woning woont, dit wordt beschouwd als acceptatie van het werk, hetgeen betekent in gebreke blijven. Zelfs als een dergelijke regel niet bestaat, loopt u het risico om, als u de sleutel van het nieuwe huis zonder voorbehoud ontvangt, te worden beoordeeld om de uitvoering van het werk te accepteren.

Uiterlijke levering

Bij de definitieve oplevering controleert u of uw aannemer de bij de tussentijdse oplevering geconstateerde gebreken heeft verholpen. Er werd ook onderzocht of er zich nieuwe tekortkomingen voordeden tussen de tussentijdse en de uiteindelijke leveringen. Tenzij anders overeengekomen in het contract, begint de 10-jarige aansprakelijkheid van de aannemer bij de uiteindelijke oplevering. Als u merkt dat er nieuwe defecten ontstaan, hoeft u niet te wachten tot de definitieve levering om aan de aannemer te melden. Ook hiervoor kun je hem op de hoogte stellen.

Is het achteraf defect?

Mocht er na de oplevering een defect optreden, dan kunt u soms rekenen op de tienjarige verantwoordelijkheid van de aannemer en architect. Dit vereist defecten van een bepaalde aard om de robuustheid van het gebouw te beschadigen (voor meer informatie, zie hier). U kunt de aannemer ook vragen om “garanties” te geven voor andere gebreken. Uw aannemer is ook verantwoordelijk voor de “lichtere” verborgen gebreken. Vervolgens moet u ze in korte tijd bellen. Denk eraan dat uw contract met de aannemer verschillende bepalingen kan bevatten met betrekking tot deze verborgen gebreken.

 

https://be.propenda.com/keyword/te-koop-in.html

Materiaal van binnendeuren

Enterinblue

Het materiaal waarvan de binnendeur is gemaakt, bepaalt het karakter van de deur. Bij het nastreven van een bepaalde sfeer of stijl, is het zaak te overwegen van welk materiaal je de deur laat zijn. Is de kamer vochtig? Dan zou een metalen deur de oplossing kunnen zijn, omdat deze weinig onderhoud vergt in vergelijking met een houten deur.

Kijk ook of massieve deuren niet te zwaar zijn voor je muren. Het kan voorkomen dat je een speciaal kozijn dient te plaatsen met speciale scharnieren. Exclusiever materiaal kan soms beter door een expert geplaatst worden dan de doe-het-zelver.

Een soort materiaal

Glazen deuren komen veel voor in kantoren en moderne interieurs. Tegenwoordig kun je glazen deuren in allerlei kleuren bestellen. Je kunt een vernislaag op het glas laten aanbrengen, zodat het minder gevoelig voor vingerafdrukken is.

Glasdeuren brengen extra daglicht in de ruimte, en daardoor vaak ook meer warmte als de zon erop staat. Materialen voor deuren die minder gekocht worden en dus exclusiever zijn, zijn massief hout en metaal.

Wat hout betreft kan een deur massief zijn, en daardoor zwaarder. Voor dit soort deuren heb je vaak andere of meer scharnieren nodig. Wat metaal betreft kan de deur slechts in speciale gevallen massief zijn, maar meestal niet. Deze deuren zijn geschikter dan houten deuren voor vochtige ruimtes.

Samengestelde deuren

Meestal kosten verfdeuren met een honingraatvulling het minste geld. De deur is opgebouwd rond een houten kader met een bekledingsplaat die op verschillende manieren afgewerkt kan worden. De meest gekozen en goedkoopste oplossing is verf.

De krasbestendigere variant hierop is lak. Wanneer je de deur een hout-look wilt geven zonder te betalen voor een massief houten deur, kun je de kunststof melanine op de deur laten kleven.

Dit soort houtimitatie oogt vaak wel nepper dan echt hout. Duurzamer dan melanine is echter een laagje laminaat of fineer. Deze zijn tevens beter bestand tegen krassen. Fineer is een dun laagje hout en oogt daarom echter dan melanine als je voor de hout-look gaat.

http://www.deurenshop.com