Enter in Blue
Image default
Woning en Tuin

Vloerder inhuren? Vergelijk altijd offertes voor uw vloerder!

Vloerder inhuren

Een vloerder of tegelzetter kan op een professionele manier tegels en vloeren voor u leggen. Deze kan eerst een dekvloer voor u plaatsen en vervolgens de tegels of vloer op juiste maat knippen, snijden of zagen en (eventueel in een decoratieve vorm) plaatsen en uiteindelijk netjes afwerken met bijvoorbeeld plinten.

Prijzen van een vloerder

De prijzen van een vloerder kunnen nogal variëren. Prijsafspraken zijn op verschillende manieren te maken met de vloerder. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een vaste prijs voor al het vloerwerk. In zo’n geval wordt er vooraf al een totaalprijs bepaald.

Maar u kunt ook kiezen voor een richtprijs, in dat geval heeft de vloerder tijdens het leggen nog de mogelijkheid om de geschatte prijs aan te passen mocht er daadwerkelijk meer of minder werk zijn dan in eerste instantie werd gedacht. U dient dan uiteraard wel eerst akkoord te gaan met de prijswijziging. De eindprijs mag in ieder geval nooit meer dan 10 procent afwijken van de richtprijs.

Een derde prijsafspraak optie is om te werken op basis van aantal gewerkte uren en gebruikte materialen. De gemiddelde prijs van een vloerder ligt tussen de 30 en 40 EUR per uur, exclusief BTW. Als u in geval van de laatste prijsafspraak optie prijzen gaat vergelijken, zorg er dan voor dat u precies weet wat er in het uurtarief wordt meegerekend. Zo zijn er bijvoorbeeld vloerders die lijm of andere materialen in het uurtarief mee rekenen.

Daarnaast zijn de kosten van een vloerder ook afhankelijk van het formaat tegels waarmee gewerkt wordt. Grotere tegels brengen bijvoorbeeld in de hoeken meer snijwerk met zich mee, waardoor de kosten voor tegelwerk met grotere tegels doorgaans ook iets hoger komen te liggen. Voor grotere oppervlaktes zijn daarentegen dan vaak weer scherpere prijzen te bespreken met de vloerder.

Extra kosten bij vloerwerk

Naast de kosten van de vloerder dient u ook rekening te houden met overige extra kosten. Sommige kosten zijn noodzakelijk zoals bijvoorbeeld kitwerk, andere gebruikte materiaal kosten, voorrijkosten of parkeerkosten (in de stad). Andere kosten zijn optioneel, zoals bijvoorbeeld vloerverwarmingskosten of het afvoeren van oude tegels.

Bent u van plan om een vloerder in te huren?

Dan raden wij u aan om diverse vloerder offertes aan te vragen bij verschillende vloerders en deze na ontvangst goed met elkaar te vergelijken. U kunt zo namelijk aanzienlijk op kosten besparen bovendien eenvoudig kiezen voor de vloerder die het beste aansluit op uw prijs- en kwaliteitswensen.

http://www.vindvloerder.be