Enter in Blue
Image default
Woning en Tuin

Spa gevoel met een Jacuzzi in de tuin

Wat is er fijner dan lekker badderen, plonzen en scrubben in een bubbelbad? Heerlijk relaxed genieten zonder dat je iets moet en ’s avonds weer lekker rozig naar huis. Voor mij is het altijd een feest.

Hoe heerlijk zou het zijn als je ook thuis, in je eigen badkamer, dit gevoel kan krijgen? Dat je even kunt vluchten van de drukte van alle dag en echt tot rust kunt komen in je eigen bad of in je eigen tuin. We zijn niet allemaal gezegend met een prachtige badkamer met veel luxe waar je een wellness gevoel krijgt. Ook heeft niet iedereen een eigen buitenspa, toch is dit het overwegen waard als u op zoekt bent naar pure ontspanning het hele jaar door. Dat hoeft ook niet. Het belangrijkste is dat je niet opgesloten voelt en dat je ook figuurlijk de ruimte hebt om tot rust te komen. Haal overbodige obstakels (zoals niet gebruikte handdoekrekjes, krukjes en wasmanden) uit je badkamer. Niet alleen zorgen ze ervoor dat je minder bewegingsvrijheid hebt. Ze verstoren ook je blikveld waardoor het er simpelweg niet uitziet als een spa. Is je badkamer echt klein? Met spiegels kan je de ruimte optisch vergroten. Kies één grote of meerdere kleintjes. Tot rust komen kan je alleen in een ruimte die rustig is. Het moet een ruimte zijn waar je niet  steeds gestoord wordt en waar het zo stil mogelijk is. Uiteraard is het lastig om omgevingslawaai zomaar buiten te sluiten (dan had je dat vast al lang gedaan), maar met muziek kan je al heel wat geroezemoes en autogeraas naar de achtergrond laten verdwijnen.

Een echt spa en wellness gevoel krijg je in een badkamer waarin natuurlijke materialen zijn gebruikt. Ben je toe aan een renovatie van je badkamer en ben je nog op zoek naar de ideale materialen, kies dan voor een combinatie van bijvoorbeeld hout en natuursteen. Je kunt kiezen voor een houten vloer, of voor een houten blad waarop je mooie waskommen plaatst. Ook erg leuk is om bamboe te gebruiken of een douchevloer met ingegoten kiezeltjes. Ook in een bestaande badkamer kan je op een leuke manier natuurlijke materialen integreren door middel van accessoires. Kies voor bijvoorbeeld voor een handdoekrek van aangespoeld hout. Ook is het leuk om een oud Chinees krukje in je badkamer te plaatsen en vervang je kunststoffen wasmand door een mooie rieten exemplaar. Je bent dan al een heel eind. De verlichting doet ook veel. Het handigst is het om een lamp met met een dimfunctie te installeren. Wil jij badderen, dan kan het lekker wat donkerder worden gemaakt en is het spitsuur op maandagochtend, dan kan de verlichting wat feller. Let wel goed op de specificaties in verband met de veiligheid. Uiteraard kan je ook kiezen voor meerdere lampen en doe je gewoon niet alles aan als jij een wellness moment hebt. Of doe alle lampen uit en zet overal  kaarsjes neer. De verlichting van een buiten Jacuzzi kunt u ook zelf regelen. Wilt u een groene of juist een blauwe kleur, of gaat u liever voor romantisch rood of paars?

Om het nog aangenamer te maken kan je kiezen voor een parfum. Je kent ze vast wel; die flesjes met houten geurstokjes met de heerlijkste parfums. Zet een flesje in je badkamer en je mini-spa is minstens 8 weken lang verzekerd van een lekker geurtje. Tevens is het mogelijk om (aroma)geuren toe te voegen aan het water van uw Jacuzzi. Dit maakt de bubbelsessie nog aangenamer!

https://www.sunspabenelux.nl