Enter in Blue
Image default
Woning en Tuin

Dankzij de Enviro-Log haardblokken milieuvriendelijk en duurzaam stoken.

Dankzij de Enviro-Log haardblokken milieuvriendelijk en duurzaam stoken.

Milieuvriendelijk stoken

Steeds meer mensen kiezen ervoor om milieubewuster te leven. Dit doen ze door het scheiden van  plastic huisvuil, het gebruik van spaarlampen, groene energie, een hybride / elektrische auto en het eten van duurzame biologische voedingsmiddelen. Dankzij de Enviro-Log haardblokken is het nu dus ook  mogelijk om op milieuvriendelijke wijze te stoken.

Bespaar bomen

Deze Enviro-Log haardblokken – afkomstig uit Amerika –  zijn vervaardigd van 100% gerecycled materiaal. Dit zorgt ervoor dat er geen bomen gekapt hoeven te worden. Maar ook dat afvalmateriaal (dat anders massaal op vuilnisstortplaatsen terecht zou zijn gekomen) getransformeerd wordt tot een functioneel kwaliteitsproduct.

Beter voor het milieu

De Enviro-Log haardblokken branden substantieel schoner dan houtblokken of paraffine haardblokken. Bij verbranding van een Enviro-Log haardblok komt bovendien 70 tot 80% minder fijnstof (Particulate Matter) vrij, 80% minder koolmonoxide en 86% minder koolteer. De blokken branden vrijwel rookvrij en laten geen rooklucht na.

Beter voor de mens

Dit maakt Enviro-Log haardblokken ook uitermate geschikt voor mensen met gevoelige luchtwegen. De aanwezige waslaag zorgt bovendien voor een extra lange brandduur en een mooi en rustig vuur. De blokken zijn tot vier keer voordeliger in gebruik dan hout en genereren 50% meer warmte.

Exclusieve distributeur

Het Nederlandse bedrijf V.F Compagnie (VFC), gevestigd te Hilversum, brengt binnen Europa de Enviro-Log producten exclusief op de markt. VFC richt zich met Greenlinq puur en alleen op de verkoop van milieuvriendelijke non-food producten. De haardblokken en aanverwante producten worden verkocht onder de naam Greenheat.

Voor meer informatie kijk op www.greenheat.nl

http://www.greenheat.nl