Enter in Blue
Image default
Meubels

De voordelen van hoekbureaus opgesomd

Bureaus zijn tegenwoordig verkrijgbaar in veel verschillende soorten, maten en samenstellingen. Denk maar een de standaard zitbureaus, hoekbureaus en een trend van de laatste jaren: zit-sta bureaus. De meeste bureaus zijn geschikt voor een breed publiek, echter hebben mensen altijd hun eigen voorkeur voor een bepaald type product. Ook kan er nogal een verschil zitten tussen de eisen aan een bureau voor op kantoor en voor thuis. Het is dus belangrijk om goed te kijken naar je persoonlijke voorkeur en de plek waar het bureau komt te staan. Genoeg ruimte is namelijk noodzakelijk voor het kunnen plaatsen van een bureau. Maar wat doe je nou als je weinig ruimte hebt en toch een fijne werkplek wilt? Dan schaf je bureau aan wat gemakkelijk te plaatsen is zonder veel plek in te nemen, namelijk een hoekbureau. Kijk bijvoorbeeld eens bij emob, deze grote online meubelaanbieder heeft een grote collectie goede en moderne hoekbureaus waarmee iedereen zijn of haar ideale werkplek kan creëren.

In dit artikel geven wij u de belangrijkste voordelen van het aanschaffen van een hoekbureau.

#1 Het is ruimtebesparend bij jou thuis of op kantoor

Doordat een hoekbureau in de hoek van een kamer wordt geplaatst neemt deze minder ruimte in dan een normaal bureau. Doordat ruimtebesparende hoekbureaus dus efficiënt geplaatst kan worden hoef je niet meer de beschikking te hebben tot een grote ruimte thuis of op kantoor.

#2 Je hebt de beschikking over meer werkruimte

Hoekbureaus zijn over het algemeen een stuk groter dan normale bureaus. Dit kan erg handig zijn wanneer u de voorkeur geeft aan een grotere werkplek. Als je een grote computer hebt of vaak met veel documenten aan het werk bent biedt een hoekbureau dus echt uitkomst. Je kunt dan bijvoorbeeld één kant gebruiken voor je pc en de andere kant als werkblad.

#3 Veel opbergruimte

Doordat een hoekbureau over het algemeen dus groter is dan een standaard bureau gaat dit natuurlijk ook gepaard met extra opbergruimte. Je hebt namelijk veel ruimte over onder je hoekbureau. Je zou zelfs een kleine opbergkast kwijt kunnen zodat je alle beschikbare ruimte zo efficiënt mogelijk opvult.

#4 Extra beenruimte

Een grote ergernis van mensen zowel thuis als op kantoor is het gebrek aan beenruimte onder sommige bureaus. Het is bij erg smalle bureaus vaak niet goed mogelijk om je benen te strekken en te bewegen wat resulteert in een oncomfortabele werkhouding. Doordat een hoekbureau uit twee zijdes bestaat die haaks op elkaar staan is dit probleem in 1 klap opgelost. Je hebt nu voldoende ruimte om je benen te strekken en te bewegen waardoor je comfortabeler en dus beter je werkzaamheden uitvoert.

Je bent nu helemaal op de hoogte van de voordelen van het werken aan een hoekbureau en weet hoe je jou werkplek, thuis of op kantoor, zo efficiënt mogelijk maar toch comfortabel kan inrichten.