Enter in Blue
Image default
Internet

Prachtige zwangere uitstraling

 Ken je dat? Die vrouwen die zwanger zijn, en dan een prachtige uitstraling krijgen? Die een mooie frisse huid krijgen en een gezonde zwangerschapsgloed over hun gehele gezicht die je meteen opvalt. Daar hoopte ik ook op toen ik zwanger werd. Maar helaas, ik had dat dus niet… Ik kreeg mijn puistjes weer terug waar ik juist na jaren met veel blijdschap afscheid van had genomen.

Mijn huid werd weer ontzettend onzuiver, ik voelde me net een weer puber. En net als in mijn puberteit, hielpen alle speciale crèmepjes en zeepjes niet. In veel gevallen helpen deze producten juist averechts, omdat ze vaak bestanddelen bevatten die te agressief zijn voor je huid. Hierdoor raakt je huid geïrriteerd en daardoor juist nog onrustiger. Maar, de oorzaak van deze puistjes, het feit dat ik een klein mensje in mijn buik droeg, maakte natuurlijk alles goed.

Op den duur ging ik me toch flink onaantrekkelijk voelen. In de zomer zwollen mijn voeten en enkels namelijk ook nog een enorm op. Zelfs de sokken van mijn man knelden behoorlijk en ook mannenslippers paste ik niet meer. Vooral na een drukke dag waren mijn voeten en enkels buitengewoon groot. Door met mijn voeten omhoog te liggen, zakte het wel wat weg. Ik sliep dan ook met een kussen onder mijn voeten, zodat ze in de ochtend weer een enigszins redelijk formaat hadden.

Daarbovenop werd ik ook nog eens ontzettend langzaam, ik voelde me soms net een oude vrouw terwijl ik toch echt nog maar in de twintig ben! Mijn oudste zoontje waren de veranderingen opgevallen. Hij zei “ik hoop dat je later wel weer normaal wordt”. Toen ik hem vroeg wat hij bedoelde, zei hij “dat je niet meer zo dik bent”. Kinderen kunnen zo lekker complimenteus zijn haha. Gelukkig was mijn man erg lief, op flink wat grappen over mijn enorme olifantenvoeten na dan.

http://www.zwangerinfo.com/zwangerschapskalender/17-weken-zwanger/