Enter in Blue
Image default
Huishoudelijk

23 Weken Zwanger Symptomen en informatie

Week 23 van de zwangerschap

Uw ongeboren kindje weegt nu ongeveer 500 gram. Het lichaampje zal nu sneller gaan groeien dan het hoofdje. De verhouding van hoofdje en lichaam zal steeds beter worden. De baby begint nu ook te ademen en de nageltjes zijn helemaal gevormd. De baby ademt nog geen lucht, maar ademt vruchtwater in. Zodoende oefent hij of zij alvast voor na de geboorte. De longetjes zijn echter nog niet volgroeid, dit heeft meer tijd nodig.

Het kan zijn dat u nu al merkt dat er vocht uit uw borsten komt. Dit is colostrum, en is de eerst melk die de baby binnen krijgt na de geboorte, als u borstvoeding gaat geven. Het lekken van uw borsten is normaal in deze periode van de zwangerschap. U hoeft hier echter geen last van te hebben, ook dat is normaal. Immers iedere vrouw, en elke zwangerschap is weer anders. Colostrum heeft veel afweerstoffen die goed zijn voor de baby, het beschermt uw baby bijvoorbeeld tegen bacteriën.

Ben u alvast opzoek naar een babyfoon, de Beuyer jby101 eco is de absolute topper op de babyfoon markt.

Ik ben nu 5 weken lang zwanger van mijn eerste kind en ik heb in de laatste zeven dagen behoorlijk last van kramp. Ik ben een beetje bezorgd want ik heb dit allemaal nog nooit meegemaakt. Ik heb over zwangerschap ongemakken gelezen en ik heb verder helemaal geen klachten, behalve dan die kramp. Ik word elke ochtend wakker met extra energie, ik heb nog niet overgegeven, ik slaap niet meer dan normaal en ben ook niet extra vermoeid. Eigenlijk heb ik van alle symptomen waar je normaal over leest geen last, behalve van de zeer heftige krampen, vooral in de avond, Als ik de geen zwangerschapstest zou hebben gedaan zou ik niet eens geweten hebben niet te nemen was ik zwanger was en gedacht dat het een andere oorzaak had, bijvoorbeeld darmklachten. Misschien is dit het ook wel. Moet ik hier dan voor naar mijn huisarts of gynaecoloog voor gaan?

http://www.wekenzwangertips.nl/2-weken-zwanger/