Enter in Blue
Image default
Gezondheid

Jacuzzi

Jacuzzi’s zijn natuurlijk heerlijk om in te ontspannen in de buitenlucht. Samen met je geliefde of vrienden, en een heerlijk koud drankje. Maar wist je dat jacuzzi’s ook goed zijn voor je gezondheid? Een hottub met goede massagejets zorgt namelijk ook voor hydrotherapie. Dit verbetert de bloedcirculatie en ontspannen bij stress.

Het uitkiezen van een jacuzzi voor in je tuin is een leuke bezigheid. Zoals met iedere grote investering is het goed om te weten waar je op moet letten. Er zijn basis modellen die je vaak zelf kan upgraden. Zo kan je extra’s aan je jacuzzi toevoegen zoals ingebouwde sfeerverlichting, geluidsapparatuur en een extra waterval.

De meeste standaard jacuzzi’s hebben al de voordelen van hydrotherapie. En dat is soms precies wat je in een hottub zoekt. Maar als je naar de genoemde extra’s zoekt, houd dan wel rekening met een groter budget. Wil je een jacuzzi voor 2 of juist meer personen? Denk daar goed over na. Een 2- of 4-persoons jacuzzi is vaak ruim genoeg.

Een hottub in de tuin of in huis is een extra luxe die zorgt voor meer sfeer, ontspanning of zelfs romantiek. Toch kunnen jacuzzi’s ook een onderdeel zijn van fysieke revalidatie. Er zijn speciale swimspa’s op de markt die bestaan uit een jacuzzi gedeelte en een zwemgedeelte. In dit laatste gedeelte kun je tegen een harde stroom inzwemmen en zo je spieren trainen.

Een jacuzzi test je het beste als deze gevuld is met water. En een aantal showrooms is het mogelijk om op afspraak een paar jacuzzi’s uit te proberen. Op het eerste gezicht lijken de meeste jacuzzi’s misschien hetzelfde. Het verschil zit hem echt in het interieur. Probeer verschillende ligplaatsen en zitplaatsen. Kijk of de plaatsen van de jets je bevallen en of het bad ruim genoeg is voor jouw lichaam.

Jacuzzi’s zijn boven of in de grond te plaatsen. Ga na waar jij de hottub het liefste wilt hebben en wat handig is qua stroomtoevoer en ondergrond. Een goede jacuzzidealer kan je verder helpen.

http://www.jacuzzis.nl