Wij hebben alles al : de hangmat als ideaal cadeau

Bijna elke verjaardag heb ik hetzelfde probleem. Wat moet ik voor de betreffende persoon kopen. In deze wereld vol overvloed heeft iedereen bijna alles al. Bijna onmogelijk om telkens weer een orgineel cadeau te vinden. Ik heb wel eens overwogen om een website te beginnen met verwijzingen naar winkels met orginele cadeau’s.

Echter op onze site Icolori vindt u in ieder geval 2 orginele cadeaus. Namelijk Mexicaanse hangmatten en Mexicaanse dekens. Deze producten worden op ambachtelijke wijze gemaakt in Mexico. De hangmatten worden met name gemaakt in de streek Yucatan door Maya indianen. Handgeweven volgens een eeuwenoude traditie.

Een mooier cadeau kan iemand zich niet wensen. Zowel de hangmatten als de dekens zijn zeer kleurrijk.  De Mexicaanse hangmat is bovendien heel licht, dus ook eenvoudig mee te nemen op vakantie.

De Mexicaanse deken is op velerlei manieren te gebruiken, als tafelkleed, als deken op een bed, als picknick laken, als strandlaken.

Het leuke van een Mexicaanse deken of hangmat als cadeau is de verrassing. Dit is toch wel het laatste waar men aan denkt als men het cadeautje uitpakt.

Kijk gerust eens op onze site om een hangmat of Mexicaanse deken uit te zoeken. Wij zijn de grootste verkoper van Mexicaanse dekens en hangmatten  in Europa. Onze producten worden verkocht via 5 sites, namelijk in het Italiaans, Duits, Nederlands, Engels en Frans. Dus onze Belgische klanten kunnen ook hun hamac of couverture mexicaine uitzoeken op onze Franse site.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.icolori-hangmatten.nl

Geschiedenis van een zippo.

Enterinblue

Een Zippo is een hervulbare, metalen aansteker die populariteit heeft gekregen door zijn winddichtheid en in staat is om te branden in barre weersomstandigheden. De maker van de Zippo aansteker, George G. Blaisdell, richtte de Zippo Manufacturing Company op (gevestigd in Bradford, Pennsylvania) in 1932 en produceerde de eerste Zippo aansteker in 1933, geïnspireerd door een Oostenrijkse sigarettenaansteker van een vergelijkbaar type. Zippo kreeg zijn naam als een afgeleide van het woord “ritssluiting”. George G. Blaisdell vond de klank van het woord “ritssluiting”, die was gepatenteerd in nabijgelegen Meadville, Pennsylvania. Op 3 maart 1936 werd octrooi verleend voor de Zippo aansteker. De fundamentele mechanisme van de Zippo aansteker zijn ongewijzigd gebleven sinds 1932. Sindsdien 1932 heeft Zippo ruim 400 miljoen winddicht aanstekers geproduceerd. Meer informatie over Zippo feiten kan worden gevonden door het volgen van de link. In 1955 begon Zippo coderende hun aanstekers per jaar met behulp van punten. Van 1966 tot 1973 het jaar code werd vertegenwoordigd door combinaties van verticale lijnen. Van 1974-1981 de codering bestaat uit combinaties van slashes, en van 1982 tot juni 1986 de codering was door backslashes. U vind hier meer informatie over deze groep aanstekers door te klikken op de links.

http://www.zippo.com