De voordelen van kubusbouw


De Rubik’s Cube is een van de meest populaire speelgoed ter wereld geworden met meer dan 350 miljoen verkochte exemplaren. En elke dag vragen duizenden mensen zich af hoe ze een Rubiks kubus snel en eenvoudig kunnen oplossen.

De passie voor de puzzel kent geen grenzen of sociale grenzen. Ze verdraaien alles en overal: kantoorpersoneel en arbeiders op een bouwplaats, kinderen thuis en grootmoeders in de metro.

We hadden de piek in populariteit van de Rubiks kubus in de jaren tachtig. Sovjetleraren klampten zich vast aan hun hoofden: ze verdraaiden de blokken in hele klassen, zonder naar de pauze te gaan, terwijl ze speelgoed onder bureaus verstopten. De docenten hebben de puzzels uitgekozen. Waarschijnlijk omdat ze nog niet begrepen wat Rubik’s kubussen ontwikkelen en hoe ze nuttig zijn voor kinderen:

Rubiks kubus ontwikkelt fijne motoriek. Rechts, links, boven, beneden – om te verzamelen, moet de puzzel vrijwel in je handen worden gedraaid. Dit heeft een gunstig effect op de gewrichten en motorische functie van het lichaam, en draagt ​​ook bij aan de ontwikkeling van dictie – hetzelfde deel van de hersenen is verantwoordelijk voor spraak en motoriek.
Rubiks kubus traint het geheugen. Bij het samenstellen is het noodzakelijk om de volgorde van acties te berekenen en de algoritmen te onthouden. Beginners houden ongeveer acht combinaties in gedachten, professionals – maximaal 200. Gedichten en schoolformules na Rubiks kubus zijn slechts lichtheid.
Rubiks kubus ontwikkelt logica en reactie. Tijdens de montage, vooral voor snelheid, moet u een strategie bepalen en binnen enkele seconden een beslissing nemen.
Rubik’s Cube verhoogt de concentratie. Zoals elke logische taak vereist het doorzettingsvermogen en concentratie. Belangrijke kwaliteiten in het tijdperk van clip-denken.
Het oplossen van een Rubiks kubus verlicht stress. Als je iets in je handen ronddraait, kalmeer je onwillekeurig (denk aan spinners). En het samenstellen van puzzels is leuk en vergroot het gevoel van eigenwaarde. Er is een zekerheid dat er geen onoplosbare problemen zijn.

 

rubiks kubus

 

https://breinbrekers.be/

Wij hebben alles al : de hangmat als ideaal cadeau

Bijna elke verjaardag heb ik hetzelfde probleem. Wat moet ik voor de betreffende persoon kopen. In deze wereld vol overvloed heeft iedereen bijna alles al. Bijna onmogelijk om telkens weer een orgineel cadeau te vinden. Ik heb wel eens overwogen om een website te beginnen met verwijzingen naar winkels met orginele cadeau’s.

Echter op onze site Icolori vindt u in ieder geval 2 orginele cadeaus. Namelijk Mexicaanse hangmatten en Mexicaanse dekens. Deze producten worden op ambachtelijke wijze gemaakt in Mexico. De hangmatten worden met name gemaakt in de streek Yucatan door Maya indianen. Handgeweven volgens een eeuwenoude traditie.

Een mooier cadeau kan iemand zich niet wensen. Zowel de hangmatten als de dekens zijn zeer kleurrijk.  De Mexicaanse hangmat is bovendien heel licht, dus ook eenvoudig mee te nemen op vakantie.

De Mexicaanse deken is op velerlei manieren te gebruiken, als tafelkleed, als deken op een bed, als picknick laken, als strandlaken.

Het leuke van een Mexicaanse deken of hangmat als cadeau is de verrassing. Dit is toch wel het laatste waar men aan denkt als men het cadeautje uitpakt.

Kijk gerust eens op onze site om een hangmat of Mexicaanse deken uit te zoeken. Wij zijn de grootste verkoper van Mexicaanse dekens en hangmatten  in Europa. Onze producten worden verkocht via 5 sites, namelijk in het Italiaans, Duits, Nederlands, Engels en Frans. Dus onze Belgische klanten kunnen ook hun hamac of couverture mexicaine uitzoeken op onze Franse site.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.icolori-hangmatten.nl

Geschiedenis van een zippo.

Enterinblue

Een Zippo is een hervulbare, metalen aansteker die populariteit heeft gekregen door zijn winddichtheid en in staat is om te branden in barre weersomstandigheden. De maker van de Zippo aansteker, George G. Blaisdell, richtte de Zippo Manufacturing Company op (gevestigd in Bradford, Pennsylvania) in 1932 en produceerde de eerste Zippo aansteker in 1933, geïnspireerd door een Oostenrijkse sigarettenaansteker van een vergelijkbaar type. Zippo kreeg zijn naam als een afgeleide van het woord “ritssluiting”. George G. Blaisdell vond de klank van het woord “ritssluiting”, die was gepatenteerd in nabijgelegen Meadville, Pennsylvania. Op 3 maart 1936 werd octrooi verleend voor de Zippo aansteker. De fundamentele mechanisme van de Zippo aansteker zijn ongewijzigd gebleven sinds 1932. Sindsdien 1932 heeft Zippo ruim 400 miljoen winddicht aanstekers geproduceerd. Meer informatie over Zippo feiten kan worden gevonden door het volgen van de link. In 1955 begon Zippo coderende hun aanstekers per jaar met behulp van punten. Van 1966 tot 1973 het jaar code werd vertegenwoordigd door combinaties van verticale lijnen. Van 1974-1981 de codering bestaat uit combinaties van slashes, en van 1982 tot juni 1986 de codering was door backslashes. U vind hier meer informatie over deze groep aanstekers door te klikken op de links.

http://www.zippo.com